Єврo-2012

Міста

Візити до Львова та Варшави

Президент УЄФА Мішель Платіні в четвер відвідав Україну та Польщу. Спочатку він завітав до «Арени Львів», яка прийматиме три матчі групи В ЄВРО-2012, і відкрив новий термінал міського аеропорту разом із Президентом України Віктором Януковичем і в супроводі глави ФФУ Григорія Суркіса.

UEFA.com

2012-04-13 09:45

Після цього він відправився в столицю Польщі, де завітав на Національний стадіон – арену ЄВРО, що була здана в експлуатацію останньою. У Варшаві він зустрівся з польським міністром спорту Іоанною Мухою, а також президентом Польського футбольного союзу Гжегожем Лято.

«Арена Львів», що розташована в парку на околиці міста й уміщує 30000 глядачів, була відкрита в жовтні 2011 року. Національний стадіон у Варшаві на 50000 місць побудований на східному березі Вісли в районі Praga Poludnie й зведений на місці старого стадіону Десятиріччя. Тут пройдуть три матчі квартету А, чвертьфінал і півфінал.

У Львові президент УЄФА говорив про сумлінну роботу, що проводиться в України для організації фестивалю футболу цього літа. «Є ще кілька деталей, що заважають досягненню досконалості, але я задоволений рівнем підготовки, – сказав він. – Хотів би подякувати українському уряду за всі зусилля, котрі він доклав їх до процесу підготовки».

«Усі зміни, яких зазнала Україна за останні роки, будуть служити на благо українського народу і в майбутньому», – додав він. Нагадаємо, що окрім Львова, матчі чемпіонату також прийматимуть ще три українські міста – Донецьк, Харків і Київ, де 1 липня відбудеться фінал ЄВРО-2012.

«Я впевнений, що вболівальники, котрі приїдуть сюди, отримають фантастичні враження й відчують неймовірну гостинність українського народу, – сказав Мішель Платіні. – Переконаний, що ми станемо свідками чудового футбольного свята в Україні та Польщі під назвою ЄВРО-2012. Для обох країн, як і для УЄФА, це був великий виклик, але вони впоралася зі своїм завданням».

«Стадіони в Україні та Польщі чудові, тренувальні бази для команд будуть підготовлені на відмінно, й над усім цим пануватиме неймовірна атмосфера», – спрогнозував президент УЄФА, висловивши сподівання, що гості в країнах-господарях відчуватимуть себе як удома.

«Дуже радий, що ми разом провели велику роботу, – зазначив Віктор Янукович, який висловив УЄФА подяку за віру в здатність українського уряду підготувати турнір. «Дати обіцянки й дотриматися них – ось що дійсно є принциповим для України», – підкреслив він.

«Усе йде добре, – сказав Мішель Платіні після прильоту до Варшави. – Дякую польському уряду й усім його органам за роботу, яка була проведена».

Президент УЄФА ще раз зупинився на інфраструктурі, що залишиться Україні та Польщі після ЄВРО. «Це величезна спадщина для майбутніх поколінь, – наголосив він. – Вітаю поляків та українців із тим, що вони отримали свій шанс і скористалися ним».

«Під час моєї зустрічі з Мішелем Платіні я чула тільки позитивні слова, – додала Іоанна Муха. – Ми готові до ЄВРО, все йде за графіком. Залишилися лише невеличкі деталі».

«Дуже задоволений цим візитом», – сказав наостанок Гжегож Лято, який привітав позитивні оцінки з питань підготовки Польщі, що їх надав президент УЄФА.

ua.uefa.com