Єврo-2012

Міста

Турне талісманів ЄВРО-2012: Київ

UEFA.com Талімани ЄВРО-2012 завершують свою мандрівку приймаючими містами України, завітавши до столиці країни – Києва. У неділю талісмани, чиї імена стануть відомі наступної суботи, розпочали свою київську програму відкриттям XV традиційного міжнародного конкурсу спортивного танцю Kyiv Open 2010 у Національному університеті фізичної культури і спорту.

ua.uefa.com

2010-11-29 10:20

Потім на рухливій платформі, котру жартома вже називають «талісманомобіль», вони проїхалися центральними вулицями міста, після чого біля Пасажу позували для фотографій з мешканцями та гостями столиці України.

Познаймотися із символами чемпіонату Європи на головну вулицю Києва Хрещатик прийшли сотні дітей та підлітків. Велелюдно було і в місцевому цирку, де брати-близнюки розважали відвідувачів разом із артистами. Наступного дня талісмани повернуться на Хрещатик, щоб дати нагоду ще більшій кількості киян та їхніх гостей зробити оригінальні світлини. Наостанок маскотики завітають до дитячого будинку для дітей з вадами розумового розвитку.

«Талісмани є символами єднання двох країн – України та Польщі. Переконаний, що ці симпатичні хлопці стануть справжніми оберегами для наших країн, а сам турнір відкриє Європі якісно нову і перспективну українську столицю. Я вірю, що кожен киянин, українець пишається тим, що ключова подія ЄВРО-2012 пройде на стадіоні саме нашого міста», – зазначив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, що разом з іншими керівниками міста прийшов привітати талісманів.

Київ став шостим із восьми міст мандрівки талісманів, яка завершиться 4-го грудня у Варшаві, де й будуть оголошені імена близнюків.

Імена

UEFA.com просить вас допомогти вибрати імена для талісманів із трьох запропонованих варіантів:

• Славек і Славко

• Шємко і Стрімко

• Клемек і Ладко

Зробіть свій вибір! Голосування триватиме до 3 грудня.

Турне талісманів

29 листопада – Гданськ

4 грудня – Варшава (оголошення імен талісманів)

ua.uefa.com