Єврo-2012

Підготовка

Три гри – дві поразки

ТУРЕЧЧИНА – УКРАЇНА – 2:0Пропустивши по м'ячу у кожному з таймів, синьо-жовті поступилися в останньому матчі перед ЄВРО-2012.

UEFA.com

2012-06-06 07:45

УКРАЇНА – ТУРЕЧЧИНА – 0:2
Голи
: Джанер (30), Пектемек (70).
Україна: Пятов, Шевчук, Кучер (Назаренко, 46), Бутко (Гусєв, 64), Ракицький, Алієв (Хачеріді, 47), Гармаш (Шевченко, 46), Ротань, Девич (Селезньов, 68), Мілевський, Коноплянка.

Збірна України провела генеральну репетицію перед стартом ЄВРО-2012, поступившись у другому спарингу поспіль. У німецькому Інгольштадті співгосподарі континентальної першості із рахунком 0:2 зазнали поразки від турецької команди.

У порівнянні з двома попередніми матчами Олег Блохін серйозно перетасував стартовий склад. Із тих, хто починав зустрічі з Естонією та Австрією, цього разу на поле з перших хвилин вийшли лише Євген Коноплянка та Марко Девич. Окрім того, вперше на австрійсько-німецькому зборі тренер кинув у бій В'ячеслава Шевчука та Дениса Гармаша. При цьому капітанська пов'язка збірної вперше опинилася на руці Руслана Ротаня.

Кадрові пертурбації цілком відповідали тому, що казав напередодні український наставник. «Ми даємо шанс хлопцям довести своє право зіграти на чемпіонаті. Не всі позиції у нас – фіксовані на сто відсотків. До того ж деякі виконавці отримали солідне навантаження в попередніх поєдинках. Ризикувати ж кимось перед Євро не будемо», – підкреслював Блохін.

На початку гри обидві команди вели себе доволі обережно. Трошки активніше поводилися турецькі футболісти, котрих підтримували на трибунах численні співвітчизники, але першого удару все-таки завдали синьо-жовті. Щоправда, пострілу Олександра Алієва, котрий приклався до м'яча метрів із 30-ти, відверто бракувало влучності.

А незабаром рахунок був відкритий. На 28-й хвилині Мустафа Пектемек пронісся лівим флангом, уникнув пари підкатів з боку захисників і віддав у центр на Джанера Еркіна. Хавбек «Фенербахче» трохи помилився на прийомі, але виправився, й ризикуючи травмувати Андрія П'ятова, проштовхнув м'яч у сітку.

Гол, здалося, пробудив команду Блохіна. Вона збільшила швидкості й мала всі шанси ще до перерви відновити рівновагу. Варто згадати ефектний прохід Девича та його зручний пас на Коноплянку, котрий пробиваючи зі зручної позиції влучив м'ячем у суперника. Ще ближче до успіху був Ярослав Ракицький, але після його удару головою з найкращого боку проявив себе турецький голкіпер.

На другу половину зустрічі синьо-жовті вийшли з трьома номінальними форвардами, хоча Девич звільнивши місце на вістрі для Андрія Шевченка, перекваліфікувався у лівого півзахисника. Тим не менш вихід креативного Сергія Назаренка замість опорника Гармаша, а трохи пізніше заміна Богдана Бутка на Олега Гусєва стали демонстрацією атакуючих намірів Блохіна.

Синьо-жовті дійсно перевели гру на чужу половину поля, але, захопившись черговою вилазкою, прогавили контратаку суперника. Як підсумок, вихід три в два, чітка передача та холоднокровне завершення від Пектемека.

У час, що залишався, збірна України могла скоротити відставання, але не пощастило ані Коноплянці, котрий бив здалеку, ані Селезньову, чий удар з лінії карного майданчика парирував воротар, ані Шевченку, який поцілив м'ячем у поперечину.

Турки, котрі нещодавно перемогли португальців (3:1), виявилися сильнішими за ще одного учасника ЄВРО-2012. Однак Блохін та його підопічні намагатимуться не концентруватися на цьому програші, так само як і на п'ятничній поразці від Австрії. Вночі вони повертаються до Києва, де й готуватимуться до стартового матчу континентального турніру – проти шведів.

УКРАЇНА – ТУРЕЧЧИНА – 0:2

Голи: Джанер (30), Пектемек (70).
Україна: Пятов, Шевчук, Кучер (Назаренко, 46), Бутко (Гусєв, 64), Ракицький, Алієв (Хачеріді, 47), Гармаш (Шевченко, 46), Ротань, Девич (Селезньов, 68), Мілевський, Коноплянка.

http://ua.uefa.com