Єврo-2012

Стадіони

Четвертий – відкритий у Львові

UEFA.com У суботу відбулось офіційне відкриття «Арени Львів» – останнього стадіону, що його Україна мала підготувати до проведення ЄВРО-2012. Президент України Віктор Янукович через занятість не відвідав суботню церемонію арени, що була спеціально збудована для ЄВРО-2012 і наступного літа прийме три матчі групового турніру.

ua.uefa.com

2011-10-30 14:00

Однак напередодні він відвідав її з інспекційним візитом, зазначивши, що залишився задоволений побаченим. «Я переконаний, що свято відкриття назавжди запам’ятається всім львів’янам. Це стадіон для молоді, для тих вболівальників, котрі ще приведуть сюди своїх дітей та внуків», – заявив він.

Тим часом, близько тридцяти тисяч глядачів стали безпосередніми свідками вражаючої півторагодинної церемонії, що вмістила присвячене історії Львова епічне шоу за участю 2000 волонтерів, акторів, танцюристів, акробатів і каскадерів із кількох країн. Перед гостями «Арени Львів» також виступили низка популярних українських співаків на чолі з переможницею Євробачення-2004 Русланою. Ну а головною подією став концерт американської поп-зірки Анастейші. Завершилося свято фантастичним феєрверком.

Роботи на стадіоні, що зараз вміщує 34 915 глядачів (32 767 – під час ЄВРО-2012), розпочались у листопаді 2008 року. «Арена Львів» прийматиме три матчі групи В наступного літа, а потім, вочевидь, стане домівкою для місцевих «Карпат». Зовнішній дизайн стадіону поєднує сучасність із традиційними українськими орнаментами, а двоярусні трибуни відкривають відвідувачам чудовий огляд футбольного поля з будь-якої точки. Оригінальне накриття захищає від опадів та пекучого сонця, та й загалом на стадіоні панує атмосфера комфорту й зручності.

Сидіння на трибунах забарвлені так, щоб нагадувати національний український прапор. А вже 15 листопада львівські уболівальники, котрі вважаються чи не найпалкішими в країні, зможуть підтримати команду Олега Блохіна у товариському матчі проти Австрії. Зазначимо, що це останній із чотирьох стадіонів, що Україна мала підготувати для ЄВРО-2012. До слова, перший футбольний поєдинок на київському НСК «Олімпійський», що був відкритий три тижні тому, відбудеться 11 листопада – збірна України прийматиме Німеччину.

ua.uefa.com