Моніторинг

Полеміка

Журналист Андриюк заявил, что его расследование о коррупции в ФФУ не пускают в эфир, и вызвал на дуэль Павелко

Известный своими расследованиями журналист Константин Андриюк обратился к президенту ФФУ Андрею Павелко на своей странице в Facebook.

2018-06-01 11:58

Скандальный журналист Константин Андриюк на собственной странице в «Фейсбуке» обвинил телеканал ZIK (номинальный владелец – Петр Дыминский, руководитель – Наталья Влащенко) в цензуре. Репортер утверждает, что создал «абсолютно объективный, незаангажированный и сбалансированный спецпроект», посвященный деятельности Федерации футбола Украины, а работодатели включать основательный труд в эфирную сетку не спешат. В конце сообщения пан Андриюк предупредил главу ФФУ Андрея Павелко, что ничего хорошего его не ждет. Потому что с Андриюком зарываться не стоит. Все, кто так поступал, плохо закончили.

Впрочем, слово самому Андриюку:

Працюючи наразі журналістом на телеканалі ЗІК, я зробив абсолютно об'єктивний, незаангажований та збалансований спецпроект розслідування корупції у Федерації футболу України. Тематику проекту затвердило моє керівництво. Я готовий відповісти за кожне слово у цьому матеріалі.


Проект абсолютно збалансований, бо у всіх була можливість коментаря:


– в Андрія Павелка – можливість висловитися на закиди перетворення ФФУ на філіал партії БПП;

– в Андрія Бондаренка – висловитися на закиди в корупції з полями та штучною травою;
– у Вадима Костюченка – висловитися на закиди про фальшивий диплом.

За моєю неофіційною інформацією, ефір мав бути – 15 травня. Проект повністю змонтований і готовий.


Але. З невідомих мені причин, не виходить і досі. З кожним днем, актуальність цього матеріалу знецінюється.


Втім. Я готовий дати проекту драйву. В ході зйомок, сталося нечуване! Головний фігурант розслідування – Андрій Павелко, в інтерв'ю, фактично дав зрозуміти мені (і це зафіксовано на відео) нібито я прихильний до братів Суркісів.


Я навіть не буду пояснювати, бо ніколи не працював і не працюю на цих людей. А запропоную таке: «Пане Павелко. Ви! Голова бюджетного комітету України. Нардеп партії БПП. І врешті, цілий президент федерації футболу України.


Прошу, зверніться на телеканал ЗІК, з проханням видати це розслідування в ефір. І я готовий з Вами в студії, у прямому ефірі, обговорити цей матеріал. Де Ви зможете надати Ваші, ймовірні, докази моєї, нібито, співпраці з Суркісами. А я, не ймовірно, а реально, надам Вам докази корупції в ФФУ, махінацій з державними грошима та використання ФФУ як політичний ресурс.


Оце буде ефір! Оце буде шоу! Оце будуть рейтинги! Гарантую!


Я не боюся кидати сміливі виклики. Особливо, коли це стосується моєї професії.

– в 2014 був виклик Сергію Палкіну – струхонув;
– в 2016 був виклик П'єрлуїджі Колліні – злиняв з України;
– рік 2018: Ваш вихід, пане Павелко!

ua-football.com