Моніторинг

Полеміка

Андріюк: «Український арбітраж не може пробити дно! Бо цього дна у ньому банально не існує»

Президент «Олімпіка», вочевидь у звичній йому словесній формі, висловився про нинішній стан українського арбітража. Але чому так багато уваги цій темі і так багато здивованих?

Костянтин АНДРІЮК

2021-03-09 17:35

Чому Гельзіна це вражає та гнівить саме зараз?

Я готовий поставити ряд запитань йому та всім, хто вряди-годи обурюється українським арбітражем.

Але, одразу попереджаю – не намагайтесь відшукати на них відповіді.

Отже, помчали:

– чому влітку 2017-го, клуби УПЛ та керівники мовчали, коли Лучано Лучі та УАФ, покривали арбітра з російським паспортом – Жабченка і фактично поставити на межу зриву та грандіозного скандалу Суперкубок України?

– чому в грудні 2017-го вони мовчали, коли стало відомо що керівник українського арбітража 177 діб провів ЗА межами України, і лише 105 діб на території України?

– чому у січні 2019 вони знову мовчали, коли стало відомо, що УАФ та Лучі фактично кинули виживати напризволяще одного з кращих асистентів УПЛ Сергія Беккера?

– чому у вересні 2019-го ніхто не запитав: “А гра Франція-Андорра це і є топ рівень нашого арбітража на міжнародній арені?” Бо після цієї прохідної гри для французів, у наших арбітрів не було жодного серйозного міжнародного матчу.

– чому в жовтні 2019-го від них була тиша, коли з’ясувалося, що глава комітету арбітрів Лучано Лучі отримує неймовірні 508 985 грн зарплатні на місяць? Чому у них тоді не виникло жодних запитань?

– чому впродовж усього 2020-го і нинішнього 2021-го ніхто з ним не запитав: “Сеньйоре Лучі, а де бригада українських арбітрів на матчах ЄВРО-2020, які відбудуться цього року?”

– чому від 2015-го (рік призначення Лучі головою українського арбітража) і донині ніхто з ни не запитав у пана Лучіано – де український арбітр у матчі бодай групового турніру Ліги Чемпіонів? Про 1/8 фіналу і вище, годі навіть мріяти.

Чому постійно так багато запитань до українського арбітража, де годі шукати відповіді?

А одне з пояснень, дуже просте!

Український арбітраж, саме під керівництвом Лучано Лучі, від 2015-го і донині банально деградував!

Якщо раніше наші арбітри бодай вміли судити, і навіть красиво засуджувати за винагороду, то зараз не має ні того ні іншого, В арбітражі вже давно не крутяться шалені хабарі, як і не має якості суддівства.

Переважну більшість арбітражних помилок вболівальники сприймають як упередженість, але це простий непрофесіоналізм наших людей у чорному.

Саме тому, українських арбітрів на хочуть і не збираються бачити!

Ані на ЄВРО-2020, ані на ЧС-2022.

Їх не пускають навіть в груповий турнір Ліги Чемпіонів, кидаючи кістки у вигляді матчів кваліфайн-раундів ЛЄ/ЛЧ.

Все це знає Лучано Лучі. Все це бачить його бос – Андрій Павелко!

Про все це мовчать клуби, їхні боси та переважна більшість українських спортивних ЗМІ.

Український арбітраж не може пробити дно! Бо цього дна у ньому банально не існує. Є постійний процес його вільного падіння. І це влаштовує Лучано Лучі.

І йому так звично робити, як от на цьому стоп-кадрі. Більшу частину своїх недолугих відзмазок цей італієць провів… із заплющеними очима.

Воно і справді так, коли заплющити очі, то легко можна переконати самого себе, мовляв ніякої проблеми не існує!

Тому, розслабтеся, нічому не дивуйтеся і просто спостерігайте за вільним падінням нашого арбітража!

Цей процес, Лучано Лучі тримає на особистому контролі.

dynamomania.com