Моніторинг

ТВ-Програма

«Про футбол» про Конькова

Авторы программы «Про футбол», выходящей в эфире телеканала «2+2», попытались в своем материале представить портрет кандидата на должность президента Федерации футбола Украины Анатолия Конькова. Предлагаем вашему вниманию расшифровку видеосюжета.

«ПРЕССИНГ»

2012-08-27 06:30

Ведучий: Анатолій Дмитрович Коньков так і не знайшов часу, щоб прийти у нашу програму. Коли вийде наша наступна програма, ми вже будемо знати нового президента Федерації футболу України. Нам нічого не залишалося зробити, як самим знайти і зробити такий біографічний нарис про кар’єру тренерську, ігрову та функціонерську нашого кандидата.

Автор сюжету: Коли у 2010 році Анатолій Коньков завітав у гості до «Про футболу», ніхто і гадки не мав, що через 2 роки колишній футболіст стане кандидатом в президенти ФФУ.

Анатолій Коньков, кандидат у президенти ФФУ (архівне відео): У нас должна бытьфутбольная позиция. Мы не готовы сегодня к тому, чтобы ту предыдущую власть или сегодняшнюю власть, которая есть, хаять и рассказывать, какие они хорошие или плохие. Эту оценку дадут люди.

Автор сюжету: А от у 2005 році в інтерв’ю білоруському виданню «Пресбол» нинішній кандидат був до категоричних оцінок.

Анатолій Коньков (цитата з інтерв’ю «Пресболу» від 10.12.2005 р.): У нас, например, сидит Суркис, очень толковый специалист.

Журналіст: Похоже, вы произносите фамилию Суркис с иронией. Бывшие киевские динамовцы говорят об этой фигуре в высшей степени уважительно…

Анатолій Коньков: Будешь зависеть от него – и ты также запоешь. А вот Ринат Ахметов – уважаемый мною человек.
Анатолій Коньков (цитата з сайту ФК «Шахтар» від 19.09.2009 р.): Все очень просто – достаточно знать, откуда я родом. Где же моя душа должна бать, как не на родине? Я – донбассовец. «Шахтер» – моя отправная точка.

Автор сюжету: Але зірковим футболістом Коньков став у київському «Динамо». В 1975 році гравець виборов Кубок Кубків та Суперкубок УЕФА.

Цитата з книги В. Лобановського «Безкінечний матч»: Он дотянулдо 1981 года, когда ему исплнилось 32, и с нескрываемой торопливостью, горя от нетерпения устремился в тренерское дело…

Ведучий: Та хоч куди приходив Анатолій Коньков, починались скандали та невдоволення.

Ігор Волчок, колишній тренер «Таврії» (цитата з інтерв’ю газеті «Спорт-Експрес» 10.02.2012р.): Навязали мне этого Конькова и пошло-поехало. Три забиваем, четыре пропускаем. Насчет самого Конькова, я позже узнал. Купить-продать и все в таком роде. Но как тренер нигде не зацепился…

Автор сюжету: Не підтвердив тренерських здібностей Коньков і у пітерському «Зеніті». Команду перебудував, але результату не давав.

Анатолій Коньков (цитата з газети «Спорт:день за днем» від 30.09.2207 р.): Осуществить планы помешали сдерживающие факторы в лице «пятой колонны».

Цитата з сайту ФК «Зеніт»: В целях укрепления дисциплины главный тренер ре шил отчислить некоторых ветеранов, что встретило резкий отпор в лице председателя правления клуба Вершинского. Между руководством клуба «Зенит» и тренером образовалась трещина.

Автор сюжету: До кардинальних кадрових реформ красномовний Коньков схиляється і нині.

Анатолій Коньков (відео «Канал 24»): Вы представляете, что такое ФИФА? Это такая организация, которая всемирным футболом занимается на всей нашей территории, которая мир называется. Планета. Так вот у них там 8 вице-президентов и все успевают, а у нас их 10… Какую-то единицу сократил, там же деньги платят и направить их в регионы. А если 20, а если 50.

Автор сюжету: До народу не лише словом, а й одягом. На одну із передвиборчих зустрічей Коньков приходить в костюмі збірної Англії. Може це тонкий натяк? 11 вересня відбірний матч чемпіонату світу між Україною та родоначальниками футболу, який він збирається дивитись у новому, «великому» амплуа. Свого часу, як тренер збірної Коньков особливих успіхів не досяг. Кілька років потому зірок із полтавською «Ворсклою» не хапав. Хоча і вивів команду в єврокубки, але скоро її покинув. Тренерський шлях завершував в азербайджанському Баку. Поки команда давала результат, керівництво було спокійне. А ось згодом знайшлись невдоволені.

Цитата з сайту cisoccer.com: Украинец не смог помочь «Интеру» в достижении поставленных задач, хотя руководство создало все условия для этого. В качестве еще одной причины недовольства Коньковым называется селекция. За неполные два года через «Интер»  прошло более 20-ти легионеров, зачастую не соответствующих деньгам, заплаченным за них.

Найджи Шенсой, колишній тренер команди «Туран» (цитата з інтерв’ю інформагентству «АПА» від 29.04.2012 р.): Анантолия Конькова интересует не развитие футбола, а деньги финансирующего «Интер» международного банка.

Автор сюжету: Фінансові питання для кандидата у президенти ФФУ і зараз важливий пункт передвиборчої програми.

Анатолій Коньков: Нужны средства и средства серьезные, чтобы они постоянно выделялись, вовремя и с перспективой на будущее. Бегло так прикинули, 700 надо организаторов, я не говорю, что тренеров, организаторов, которые на первом этапе смогут определить, объединить людей и направить.

Автор сюжету: Яким Анатолій Коньков буде керівником, вже певною мірою можна уявити, а от як людину його охарактеризував ще Валерій Лобановський.

Цитата з книги В. Лобановського «Безкінечний матч»: Потрясающие его способности не вызывали сомнений, хотя противоречивость характера, заметная в жизненных ситуациях, проявлялась иногда в игре и сказывалась на ней.

Ведучий: Знаєте, дуже шкода, що якась своєрідна диференціація відбувається ще до початку самої роботи і, чесно кажучи, досить цікаво, наскільки частим гостем буде пан Коньков в інших телепередачах на дружніх телеканалах.

http://pressing.net.ua