Моніторинг

ТВ-Програма

ТелеКлуб. Як заспівати гучніше Козловського

Тиждень помітних розчарувань передував вирішальному іспиту збірної України у відборі на ЧС-2022. У повторних матчах Ліги чемпіонів «Шахтар» і «Динамо» не засмутили справжніх грандів з Європи. Проте Де Дзербі відчув себе на коні і вкотре запевнив, що його команда лише набирає оберти.

Ігор СУХОВИЙ

2021-11-09 10:55

Доклався до справи і чемпіон УПЛ. Луческу назвав поразку «Динамо» у 14-му турі невчасною, та мене більше зворушили підсвідомі очікування цієї невдачі. Рік динамівці не програвали у чемпіонаті і це мало колись статися. Недарма і штаб «Ворскли» розраховував на втому, а головне – психологічне розчарування після прийому «Барселони» без очок. Усі ці чинники перемоги своєї командиМаксимовпотім перерахував. Ще коуч полтавчан акцентував, що його команді відчутно пощастило.

Навряд від останнього акценту стане легше палким уболівальникам киян. Вони і так бачать, що марнотратство нагод біля чужих воріт не веде до добра. Звісно, навантаження, які несуть динамівці на плечах у всіх турнірах і у матчах за збірну, даються взнаки.

Наприклад, Буяльський мав закривати матч через помилку Різника вже у дебюті. Проте невимушеної легкості від Віталія ми останнім часом зачекалися. Годі такої очікувати від Раміреса, який іноді заплутується у власних ногах перед воротами… А чому у ролі «короля повітря» замість Еріка по перерві виступає Гармаш, ясно вже давно.

До чого ці подробиці? Та до того, що не має команда необхідної ротації виконавців з більш-менш стійкою рівновагою наполі. До того ж на «Динамо» постійно тиснуть неспортивні фактори. Зокрема, зухвале суддівство і справжні стерв’ятники в студіях, охочі роздмухати скандал з приводу чи без. Аби попсувати нерви та заповнити гидотою інформаційне середовище навколо популярного бренду.

ВІД ГЕНУЇ ДО ЛЮБОВІ

На тижні сталася ще подія. У вільному доступі мали змогу дізнатися про любов власника ФК «Рух» Козловського до «Великого футболу». Пан Григорій зізнався, що не пропускає жодного ефіру, а як любить свого друга Вацка, то на словах не передати. Але одразу після «лав сторі» дав прикурити за необґрунтовані нападки на свою команду і порадив ліпше звернути увагу на жалюгідні виплати клубам за телепул.

Затамувавши подих, чекав появи Денисова із завсідниками у телеящику в неділю. Почали вони правильно… з рішення Андрія Шевченка прийняти під оруду клуб «Дженоа». У ході цього обговорення склалося враження, що Андрій Миколайович мало не радився з цимикомірниками із приводу нової посади. Та то не головна з причин, чому не маю підстав любити «ВФ».

Проте Козловський любить. І Денисов наголошує, що той має приїхати на ефір, щоб дати пояснення своєму спічу. Хотілося, щоб заїхав в студію «ВФ» на коні. ЯкКотовський. Хоча до постаті комбрига маю багато питань як знавець національної історії. Та і Денисов постійно плутається в «поняттях». То представляєввірені йому «Футболи» ультрасучасною системою комунікацій, то попереджає Козловського, що общак самжебракує, драти шкуру на догоду клубам нема з кого… Тут вам не Польща.

…Виходить якийсь колгосп плюс електрифікація всєя УАФ.

Та й рефлекси у«бігфутів» Денисова незмінно-показові. В останній програмі обговорювати матч «Динамо» – «Ворскла» розпочали з… расизму. На цей раз «шиють справу» чи не найперспективнішому в збірній України Шапаренку. Простий парубок Ранжел з «Ворскли» у цьому запевняє. Давно не витягали тему на поверхню. А тут саме час: «Шахтар» же набирає оберти! І навіть очолив таблицю, хоч і за додатковими показниками.

Улюбленець Козловського Вацко у перспективу розслідування не вірить. Це така гра в опозицію. Без внесення до протоколу головним арбітром Івановим свідчень вважає все балачками. А ось якби назвав окозамилюванням в студії, ціни йомуб не було.

Денисов же геть не побачив скандального суддівства арбітра-земляка з Донеччини. Хоча дії навколо матчу «Динамо» – «Ворскла» мають усі ознаки навичок ОПГ. Інсайди вже залучають самого Лучи до тиску на відповідального за відео-перегляд. Романов у вагончику VAR схилявся до вилучення Таммаза удар ногою в обличчя Раміресу, та його застерегли: не на часі!

Чи маємо підстави не вірити? Так не перша ж спроба маніпулювати відео-повторами в УПЛ. Прикладів достатньо і вони точно не на користь «Динамо». У звітному матчі суддя Іванов ганебно не поставив вільний удар за порушення правил Різником у власному воротарськомумайданчику. І навпаки, видумав пенальті у ворота Бущана за явне врізання Степанюка у Сидорчука.

На жаль, зойк Луческу після матчу: «З «Барселоною» так не судили»,– повис і розчинився десь у повітрі.

ПОВНИЙ ЄРАЛАШ

Отож, події в нашому футболі розвиваються за старою гумористичною програмою для дітей. І поки Денисов задається питанням: «Невже Козловський співає гучніше за мене?» – цей єралаш все далі заводить нас до темряви і розбитих ліхтарів.

Знаменною подією 14-го туру залишиться пояснення у «Великому футболі», що нападник «Шахтаря» Фернандо теж зарядив в голову гравцю «Колосу», але… випадково. А якщо і навмисно, то з великої любові. Тому і арбітр Новохатнійцілком слушно його з поля не видалив. І Балакін у вагончику VAR не рипнувся. То чи є у вас методи проти Кості Саприкіна зі свистком, вирішуйте самі.

Якщо втішені, то ось вам ще пиріжок на останок. У ганебній програмі проінформували, що сам Де Дзербі привітав Андрія Шевченка за рішення очолити «Дженоа». Виявляється, хвацький Роберто давно слідкував за українською зіркою і оцінив його плідну роботу в збірній. Томуі не здивувався такому вибору.

На міжнародній арені локальним успіхом порадувала команда Віктора Скрипника. Завдяки іранським нападникам «Зоря» двічі взяла софійську перешкоду. І хоча далі у Лізі конференцій фініш з «Ромою» і«Буде-Глімт» не бачиться всипаним трояндами, усі аналітики нині радіють або користуються моментом.

Відповідальне завдання і у команди Олександра Петракова. Болгарські медіа розжарили інтерес до товариського матчу своєї збірної з нашою в Одесі. Причина свіжа – болючі і, на їх думку, незаслуженідві поразки поспіль софійського ЦСКА луганській «Зорі».

Хай яктам буде, для нас головною подією листопада і навіть року стане останній матч відбірної групи ЧС-2022 вжеза тиждень, коли збірна Босніїприйматиме на власному полі нашу національну команду.

footclub.com.ua