Моніторинг

ТВ-Програма

НАЗК визнало Павелка винним в корупційних правопорушеннях

НАЗК відправило до суду одразу 13 протоколів щодо очільника ФФУ Андрія Павелка. В документах йдеться про корупційні правопорушення голови бюджетного комітету. 

2019-02-05 15:00

Оксана ГРИГОР'ЄВА

В чому звинувачують Павелка? Про це в матеріалі програми «Подробиці». 

– Він – очільник бюджетного комітету, народний депутат і за сумісництвом голова Федерації футболу України. Справжнім «посадовим магнатом» Андрієм Павелком зацікавилися в НАЗК ще торік. Спочатку в нардепа знайшли 11 порушень в деклараціях. А тепер ще й звинувачують у незаконному вступу до складу директорів компанії UEFA Events. Згідно з українським законодавством, Павелко не має права керувати бізнесом.

І за результатами перевірки, виявляється, справді винен. Адже агентство зацікавило і 12 випадків конфлікту інтересів. В статусі очільника бюджетного комітету Павелко надавав кошти із державної скарбниці на спорудження футбольних майданчиків зі штучним покриттям. Гроші надходили на рахунок створеного Павлеком заводу FFU Production. Тільки минулого року з бюджету виділили 640 мільйонів гривень. Цього року ще на сто більше. Устаткування для побудованого заводу купували за кордоном в Європі. Однак через офшорну компанію в Еміратах. Через участь посередника ціна на техніку зросла на 20%.

«Я успешный бизнесмен до парламента, а сейчас я занимаюсь парламентской деятельностью», – каже Павелко.

Саме парламентська діяльність зацікавила НАЗК найбільше. За інформацією агенства, повноваження голови бюджетного комітету напряму вплинули на виділення Павелком коштів на завод, створений Павелком. Слухати відразу 13 справ голови ФФУ будуть в Печерському райсуді столиці. А згідно з рішенням Солом'янського суду, НАБУ отримало доступ і до банківської таємниці Павелка та його особистих рахунків.

(Сюжет про Павелка - дивитись з 23:43)

podrobnosti.ua