Моніторинг

ТВ-Програма

«Мегаспорт» і К1 поставлять на місце

«Телекритика» Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 вересня розглянула питання про обмін логотипами каналів «Мегаспорт» і К1, що призвів фактично до обміну мережами розповсюдження цих каналів. Як пояснив перший заступник голови Нацради Ігор Курус, перекомутація каналів стала несподіванкою…

telekritika.ua

2008-09-18 05:45

…для Нацради, яка давала дозвіл лише на зміну логотипів. Більше того, несподіванкою для Нацради стало і те, що на підставі листа компанії «Торсат» (компанія у складі групи «Інтер», яка надає технічні послуги каналам групи, в тому числі і «Мегаспорту» з К1), адресованого кабельним операторам, з УПП («універсальної програмної послуги») було вилучено канал «Мегаспорт», натомість на його місце включено К1.

 

У своєму рішенні Нацрада зобов’язала телекомпанії «Мультимедіасервісез» («Мегаспорт») та «Київтелемонтаж» (К1) привести свою діяльність у відповідність до чинного законодавства, про що повідомити Нацраду до 23 вересня. Далі Нацрада призначить перевірку цих компаній. Під час обговорення питання лунали пропозиції у разі невиконання каналами рішення Нацради виставити ефірні частоти «Мегаспорту» на повторний конкурс, оскільки канал отримав частоти із цільовим призначенням для розбудови спортивного мовлення.

 

Що ж до компанії «Торсат», яка не є ліцензіатом Нацради, то регуляторний орган вирішив звернутися з листом до Генеральної прокуратури України (ГПУ) з проханням перевірити діяльність компанії. Підстава для звернення – компанія своїм листом внесла зміни в УПП, яка затверджується лише рішенням Нацради. Окремим рядком у зверненні до Прокуратури Нацрада має намір звернути увагу ГПУ на те, що компанія здійснює безліцензійну діяльність, транслюючи в Україні чотири телеканали, які не мають дозволів на трансляцію від Нацради. Зокрема згадувалися «Первый канал. Всемирная сеть» та «РТР-Планета».

 

«Телекритика» звернулася за поясненнями до компанії «Торсат», яка пообіцяла надіслати свій коментар згодом.

 

Наслідком дозвільного рішення щодо К1 та «Мегаспорту» для Нацради стали: позов до суду від народних депутатів Томенка й Олійника, 83 (!) депутатські запити та виклик голови Нацради Віталія Шевченка на засідання парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

www.telekritika.ua