Персони

Інтерв'ю

Карноза: «Менять гражданство не намерен»

2014-06-06 16:14

Півзахисник «Севастополя» Артур Карноза розказав про кримську команду та своє відновлення після травми.

– Я зараз у відпустці, трохи спілкуюся з партнерами, але щодо клубних справ ніхто нічого не знає, – сказав Артур Карноза. – Звичайно, це питання мене цікавить, але зараз на першому плані для мене – відновлення після травми. Наступного тижня їду в Німеччину на операцію. Сподіваюся, найближчим часом вирішу свої проблеми.

– Ангел Червенков у інтерв’ю «УФ» шкодував, що ви не могли допомогти команді в більшості матчів другої частини сезону. Що саме сталося?
– У весняній частині провів усього один офіційний матч – із «Дніпром», після чого ми повинні були грати з «Металістом», але той матч перенесли. У нас виникла велика пауза між турами, яку запов­нювали тренуваннями. На одному з них я невдало приземлився й ушкодив ахілл. Лікарі кажуть, що на відновлення знадобиться ще кілька місяців, маю надію, у серпні (крайній строк – у вересні) вже зможу займатися в загальній групі.

– Лікуєтеся за свій рахунок?
– Телефонував у «Севастополь» із цього приводу, розмовляв із спортивним директором, який пообіцяв, що клуб компенсує всі витрати.

– Кажуть, перед футболістами «Севастополя» накопичилася заборгованість за два місяці. Це питання також пообіцяли вирішити?
– Отой же спортивний директор сказав, що в майбутньому все буде гаразд: футболісти отримають усе, що заробили за контрактом.

– Восени клуб також мав проблеми із фінансами, адже вам не платили по кілька місяців. У другій частині ситуація покращилася?
– Так. Перед нами «закрили» всі борги, тож навесні в цьому плані було все гаразд. На жаль, останнім часом ситуація знову погіршилася, нам не платять уже понад два місяці.

– Ви, мабуть, чули, що створено новий клуб під назвою СКЧФ, який начебто представлятиме Севастополь у російській першості.
– Читав про це в Інтернеті. Але, знаєте, останнім часом стільки всілякої інформації, що краще взагалі нічого не читати. Можна вірити тільки тим фактам, які вже звершилися. Думаю, варто трохи зачекати.

– Але припускаєте, що можуть паралельно існувати і «Севастополь», і СКЧФ?
– Такий варіант не став би відкидати.

– Подейкують, кілька ваших партнерів уже змінили громадянство. Вам керівництво клубу таке ще не пропонувало?
– Не скажу за інших футболістів, але я не збираюся змінювати громадянство. Із такими питанням ніхто з керівництва до мене не звертався. У мене немає навіть думок із цього приводу.

– Можете сказати, наскільки комфортно вам грати у Севастополі?
– Од цього справді отримую справжнє задоволення. У нас підібрався чудовий колектив, де панує дружня атмосфера. Також хотів би відзначити вболівальників. У «Севастополя» вони особливі, люди щиро вболівають за нас і підтримують як в успішні, так і у скрутні моменти.

– Ставлення до команди не змінилося після останніх подій в Криму?
– Ні, жодним чином. У заключних матчах сезону фанати, як і раніше, збиралися на трибунах і активно підтримували нас. На адресу футболістів не чув ніяких образ чи чогось подібного.

– Не задумувалися над зміною команди? Який термін контракту з севастопольцями?
– Ще на два з половиною роки. Радий, що виступаю у «Севастополі», тож хотів би продовжувати це робити, але все залежатиме, як буде розвиватися ситуація в подальшому.

http://ukrfootball.ua/