Турніри

ЧС-2018

Шевченко: «На збірну чекає важка гра, в якій потрібна лише перемога»

Напередодні кваліфікаційного матчу чемпіонату світу 2018 року між національними збірними командами Фінляндії та України відбулася передматчева прес-конференція Андрія Шевченка, на якій наставник «синьо-жовтих» відповів на запитання журналістів.

2017-06-10 19:49


На Фінляндію – без Петряка
 
Головний тренер національної команди розпочав спілкування із журналістами з останніх новин з табору «синьо-жовтих»: «З командою все добре, ми провели хороший збір. Єдина проблема, яку ми маємо на поточний момент - Петряк, який випав з гри через зубну біль. Його пролікували, але, швидше за все, він не буде готовий до завтрашнього матчу».
 
Втрата Єременека не вплине на результат
 
Керманича української збірної запитали про те, як впливає на гру збірної Фінляндії відсутність одного з ключових виконавців – Романа Єременка, і чи не буде це плюсом для українців у майбутній грі. На думку Шевченка, фіни вже повинні була пристосуватися до відсутності цього гравця. «Він отримав тривалу дискваліфікацію, про це знає і команда, і тренер. Дійсно, це провідний гравець збірної, але не думаю, що це зіграє велику роль в результаті завтрашнього протистояння. У цьому складність роботи тренером національної команди. З низки причин деякі найсильніші виконавці не можуть брати участі в матчах – через картки або медичні проблеми», - зазначив тренер.
 
Україні поважають Суомі, але приїхали за перемогою
 
«Ми ставимося з повагою до команди Фінляндії. Як і до всіх команд, які знаходяться в нашій групі, - розповів про мотивацію збірної України на матчі із суперниками у відборі ЧС-2018. - Для фінів це питання престижу, все-таки вони грають удома, тому вони будуть намагатися зіграти добре. Над ними немає ніякого тиску в турнірній таблиці. У нас зовсім інші цілі. Ми приїхали сюди за перемогою. Всі хлопці на це налаштовані, так що нам важливо провести хороший матч і виграти його».
 
Тренування з підвищеною відповідальністю
 
Відповідаючи на запитання про висновки, зроблені після програного з рахунком 0:1 товариського матчу з Мальтою, коуч збірної України назвав цей спаринг тренуванням з підвищеною відповідальністю. Але, за його словами, воно виявилося не з підвищеною, а із заниженою відповідальністю. «Думаю, усі витягли урок з цього матчу. Для того, щоб вигравати у команд, треба робити певні зусилля - підключати швидкість, боротися, грати на класі. Без настрою сьогодні виграти неможливо. Ми розібрали цю гру, подивилися на наші помилки. Головне, щоб хлопці зрозуміли, що завтра нас чекає важка гра, в якій нам потрібен результат».
 
«Вірні збірній» гуртує вболівальників навколо команди
 
Також Андрій Шевченко подякував уболівальникам, які прибули до Суомі підтримати своїх улюбленців у надважкому футбольному протистоянні із фінською командою: «Я вдячний уболівальникам, який сьогодні приїжджають в іншу країну і дивляться футбол. Це великий стимул для футболістів, щоб показувати хорошу гру. Фан-рух «Вірні збірній», думаю, допомагає згуртувати уболівальників навколо збірної України і підтримувати її. Найголовніше, щоб це все підтримувалося результатом.

ffu.org.ua