Турніри

ЧС-2018

ЧС-2018. Фінляндія – Україна – 1:2

Національна збірна команда України здобула перемогу у кваліфікаційному матчі чемпіонату світу 2018 року над командою Фінляндії у Тампере з рахунком 2:1.

ФФУ

2017-06-11 21:11

На прес-конференції перед відбірковою грою головний тренер української збірної Андрій Шевченко зазначив, що «синьо-жовті» поважають своїх суперників, але приїхали до Фінляндії за перемогою. Незважаючи на те, що українцям у цьому матчі необхідні були лише три очки, гості погодилися на повільний темп гри, запропонований господарями, подовгу і без особливого конструктиву контролюючи м’яч у центральній зоні. Вболівальники збірної України, які забралися на стадіоні «Ратіна» підтримати своїх улюбленців, побачили перший небезпечний момент біля воріт Градецкі на сьомій хвилині – Маліновський пробив здалеку до рук фінського голкіпера. На цьому загроза фінським воротам з боку українців завершилася.

Незважаючи на те, що футболісти збірної «Суомі» не мали особливої можливості загрожувати воротам Пятова, все ж небезпечні моменти іноді виникали. На 10-й хвилині Лам перевірив пильність Пятова ударом з 20-ти метрів – м’яч пройшов повз дальню стійку.

Атакуючи ворота збірної Фінляндії, українці постійно підключали до комбінацій єдиного форварда Селезньова, який на 35-й хвилині звільнився від опіки захисника і зумів пробити у нижній ближній кут – Градецкі зіграв надійно у цьому епізоді. Ще одного разу Євген опинився на вістрі атаки «синьо-жовтих», коли Ярмоленко виконав навіс з правого флангу, а Селезньов пробив головою вище воріт.

Після бесіди із тренерським штабом у перерві українці вийшли на поле заведеними у другому таймі. Численні атаки правим флангом, в яких активну участь брали Бутко та Ярмоленко, завершилися результативним ударом Коноплянки. На 52-й хвилині Маліновський чудово відкрився на розрізну передачу з правого флангу, пробив по ворота – Градецкі цей удар відбив, але український півзахисник опинився перши на добиванні.

Команда Шевченка після забитого голу дозволила «Суомі» перехопити ініціативу у зустрічі. Гості передчасно заспокоїлися, зробивши ставку на сповільнення гри, і поплатилися за це. Під час одної атак господарів, на 72-й хвилині, Ракицький зрізав м’яч у власну поперечину, а Похьянпало добив «сферу» у сітку воріт. Щоправда, цей гол одразу завів українську «машину», яка з гідністю відповіла. Бєсєдіну знадобилося усього десять хвилин після виходу на заміну замість Селезньова, аби головою вразити дальній нижній кут воріт суперників.

Останні хвилини пройшли у відносному спокої. Хоча Ярмоленко мав шанс остаточно зняти усі питання щодо переможця у зістрічі: вже у компенсований арбітром час Андрій отримав передачу з правого флангу від Бутка, але забарився із ударом, почавши перекладати "сферу" з правої ноги на ліву – 1:2.

ЧС-2018. Кваліфікація

ФІНЛЯНДІЯ – УКРАЇНА – 1:2
Голи:
 Похьянпало (72) – Коноплянка (52), Бєсєдін (75).
Фінляндія: Градецкі – Мойсандер (к), Ояла, Лод (Єнсен, 68), Пуккі (Похьянпало, 68), Арківуо, Ягубі, Уронен (Маркканен, 83), Лам, Хямяляйнен, Райтала.
Україна: Пятов (к) – Бутко, Ордець, Степаненко, Ярмоленко, Маліновський, Коноплянка (Соболь 86), Селезньов (Бєсєдін, 64), Ракицький, Матвієнко, Коваленко (Шепелєв, 76).
Попередження: Ягубі (74), Арківуо (80) – Ракицький (39), Коноплянка (55), Коваленко (58).

ffu.org.ua