Турніри

ЧС-2022

Валлійські ЗМІ: «Українці знову справили враження своєю грою»

Британські журналісти визнають, що Україна зіграла добре і було б справедливо, якби вона вийшла на чемпіонат світу, але цього вечора все складалося на користь Уельсу, який зміг здійснити давню мрію місцевих уболівальників, які вже й не вірили, що доживуть до того моменту , коли їхня збірна вирушить на чемпіонат світу.

Антон ПРОКОПОВ, Footboom.com

2022-06-06 10:00

Журналісти відзначають, що цей матч був переповнений емоціями, а гра вийшла дуже драматичною, як і належить вирішальній зустрічі, на яку всі так довго чекають.

BBC

«Уельс подолав ще одне монументальне зусилля України, щоб пройти кваліфікацію та потрапити на свій перший чемпіонат світу з 1958 року, в ніч, наповнену емоціями та драмою в Кардіффі», – пише Девід Прітчард, журналіст ВВС. Він зазначає, що Україна зіграла краще, але Уельс зміг здійснити справжній подвиг та перемогти у цій зустрічі.

– Обігравши Шотландію в півфіналі, що емоційно виснажив команди, чотирма днями раніше, українці – на тлі того, що їхня країна вже давно воює з Росією – знову справили враження своєю грою, але зазнали невдачі у своїй спробі домогтися вдруге в історії потрапити на чемпіонат світу. Натомість саме Уельс здійснив цей подвиг на стадіоні «Кардіфф Сіті», на якому вболівальники божеволіли від щастя.

Їхній переможний гол вийшов скоріше випадковим, оскільки Гарет Бейл завдав не особливо небезпечного удару, але капітан збірної України Андрій Ярмоленко, намагаючись вибити м'яч, влучив у свої ворота. Це був болісний удар для українців, які домінували протягом усієї гри.

Україна мала кілька шансів зрівняти рахунок, але всі удари були відбиті феноменальним воротарем Вейном Хеннессі. Валлійці також могли забити ще один гол, та не змогли реалізувати моменти.

Це не було класичним валлійським виступом, швидше вони вирішили пожертвувати своєю грою заради результату, але вони грали з великою рішучістю, а сцени святкування на стадіоні «Кардіфф Сіті» говорили про те, наскільки важливо було для цієї футбольної нації вперше за 64 роки зіграти на чемпіонаті. світу.

Тепер Уельс може, нарешті, з нетерпінням чекати на участь у найбільшому футбольному змаганні в листопаді, де Англія, США та Іран вже на них чекають у своїй групі, щоб зіграти в Катарі.

Щодо української команди, яка грає на тлі вторгнення Росії на їхню батьківщину, то вони були джерелом натхнення для всіх нас. У Кардіффі їх підбадьорювали їхні пристрасні вболівальники, зокрема 100 біженців, яким Футбольна асоціація Уельсу безкоштовно надала квитки, тоді як місцеві вболівальники тепло аплодували їм перед початком матчу.

Тим не менш, мета Уельсу напередодні цієї гри – хоч як холодно це звучало – полягала в тому, що вони повинні прибрати емоції і тимчасово відкласти своє співчуття убік. І зробили вони це, щоби реалізувати свою давню мрію.

SGORIO

Журналіст сайту Sgorio відзначає внесок Вейна Хенессі у цю історичну перемогу, завдяки якій Уельс вперше з 1958 року виходить на чемпіонат світу.

– Уельс зіграв найскладніший матч проти агресивно настроєної команди. Україна заволоділа м'ячем із перших хвилин і почала створювати моменти. Гості навіть забили гол, але на полегшення всіх валлійців арбітр скасував взяття воріт. Українці продовжували атакувати, а найкращим гравцем матчу безсумнівно став Вейн Хенессі, який цього вечора творив дива. Україна грала значно краще, але саме Уельс забив перший (та єдиний) гол. Бейл пробив зі штрафного, а Ярмоленко невдало підставив голову. 1:0 на користь Уельсу.

Україна знову отримала шанс забити гол, але спочатку команду рятує Хенессі, а потім арбітр не наважується поставити пенальті. Незважаючи на те, що господарі поля вели у рахунку, глядачі були раді почути свисток на перерву.

У другому таймі все повторилося. Україна домінувала, але іноді припускалася помилок в обороні, якими не змогли скористатися господарі поля. Тиск з боку України посилився останні 20 хвилин, коли Уельсу довелося відчайдушно захищатися. Але завдяки неймовірній грі Хенессі Уельс зміг не пропустити цього вечора і здобути історичну перемогу.

SKY SPORTS

«Автогол Андрія Ярмоленка відправив Уельс на ЧС», – із таким заголовком виходить звіт про матч на сайті Sky Sports. Журналіст Льюїс Джонсон нахвалює воротаря Вейна Хенессі і зазначає, що саме йому має дякувати команда і вся країна за вихід на чемпіонат світу, адже удар Бейла став гольовим лише завдяки втручанню Ярмоленка.

– Уельс, який зазвичай покладався на Бейла і Ремзі, повинен був цього вечора подякувати своєму воротарю Вейну Хеннессі. Він вписав себе у валлійський футбольний фольклор, продемонстрував неймовірну гру на тлі домінування української команди, яка справді здорово проявила себе, але, мабуть, це був не їхній день. Дев'ять сейвів Хенессі за один матч – це один із найкращих показників Уельсу за довгі роки, і точно найкращий у відборі на ЧС-2022.

Україна відчайдушно намагалася зрівняти рахунок, але чудова гра воротаря врятувала Уельс. Господарі поля могли й самі забити гол у другому таймі, але також не реалізували моменти. Резюмуючи, можна сказати, що Україна зіграла у гарний та яскравий футбол, але Хенессі видав один із найкращих матчів у своїй кар'єрі, завдяки чому Уельс переміг.

Тепер підопічні Роберта Пейджа можуть розпочати планувати поїздку до Катару, де вони заробили місце у групі B з Англією, США та Іраном.

footboom.com