Турніри

ЧС-2022

Новини з табору збірної України: перше тренування у 2021 році

Національна команда України розпочала роботу на зборі. Після отримання результатів ПЛР-тестів, які були негативними в усіх членів команди, гравці, тренери та персонал вирушили на НТК імені Баннікова.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, прес-секретар національної збірної України

2021-03-23 10:00

У першому тренуванні взяли участь 26 з 29-ти викликаних на збір гравців. Троє відсутніх – це «італійці» Руслан Маліновський та Віктор Коваленко, а також «англієць» Андрій Ярмоленко, прилетіли до Києва в той час, коли вечірнє тренування якраз розпочалося. Для початку хлопці, як і вся команда, здадуть ПЛР-тест, а вже потім зможуть об’єднатися з партнерами по збірній.


Перед початком тренування головний тренер, традиційно зібравши команду в колі, зробив акцент на важливості березневих ігор та звернув увагу хлопців на заходах безпеки під час пандемії, які передбачають відсутність будь-яких контактів із зовнішнім світом. Упродовж усього збору команда перебуватиме в так званій «бульбашці», не контактуючи з навколишнім середовищем з метою уникнення ризику зараження.


На початку тренування команда розділилася на дві групи. Гравці, які зіграли за свої клуби, виконали низку відновлювальних вправ, запропонованих тренером із фізпідготовки Іваном Баштовим. У той же час решта команди працювала з іншим тренером із тактико-фізичної підготовки – Андреа Адзаліном. Водночас із воротарями, серед яких – дебютант головної команди Анатолій Трубін, традиційно працював Педро Харо. У першому занятті взяли участь усі п’ятеро викликаних на збір голкіперів.


Упродовж тренування гравці виконали кілька ігрових серій, спрямованих на відновлення тонусу: важливо привести всіх виконавців до спільного функціонального знаменника. А часу до першого матчу майже немає – уже сьогодні вранці синьо-жовті проведуть передігрове тренування. Відбудеться воно, як і вчорашнє, на НТК імені Баннікова (початок об 11.00, перші 15 хвилин будуть відкритими для  ЗМІ). За півгодини до цього головний тренер Андрій Шевченко та один із гравців зустрінуться з представниками мас-медіа в онлайн-режимі.


Після ранкового тренування збірники повернуться до готелю «Опера» для того, щоби пообідати, узяти свої валізи та вирушити до аеропорту «Бориспіль». На 16.00 заплановано виліт рейсу Київ – Париж.

uaf.ua