Турніри

ЧС-2022

Новини з табору збірної України: тренування та переліт до Праги

Завтра наша головна команда проведе контрольний спаринг проти Чехії. На матч вирушили 19 гравців. 

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

2021-09-06 17:32

Відпрацювавши місячний графік турнірних ігор, національна команда, проте, не завершила вересневий збір. Уся справа у специфіці поточного календаря – за відбірними матчами йде товариський. Отже, новий тиждень для синьо-жовтих, як і для всіх українців, розпочався в робочому ритмі.

Про те, що найближча гра, незважаючи на товариський статус, є важливою, як і кожен матч національної команди, нагадав гравцям перед ранковим тренуванням в. о. головного тренера Олександр Петраков. Уболівальники прагнуть переможних емоцій, потребує звитяги для підсилення впевненості в завтрашньому дні й сама збірна. Тож психологічний заряд, що його дав своїм підопічним Петраков перед тим, як розпочати заняття, цілком виправданий і зрозумілий. І, варто відзначити, футболісти одностайно підтримують наставника – дорікнути комусь недостатньою мотивацією чи завзяттям немає щонайменших підстав.

Тренування, в якому взяли участь усі 19 виконавців, присутніх нині в розташуванні збірної, було присвячене виконанню тактичних завдань. Тренерський штаб уже розпочав підготовку до поєдинку із Чехією, відтак іде напрацювання ігрової схеми та відлагодження дій різних ланок команди.

Після тренування збірна вирушила до готелю «Опера», який уже не перший збір є надійною та затишною домівкою для синьо-жовтих. Пообідавши та зібравши валізи, тренери, гравці та персонал головної команди країни виїхали до аеропорту Бориспіль.

О 17.10 чартерним рейсом збірна вилетить до Праги. Очікується, що переліт триватиме близько двох годин.

Ще одну годину забере переїзд автобусом зі столиці Чехії до Пльзеня, який вважається столицею чеського броварства. Саме тут на стадіоні «Дусан-Арена» 8 вересня й відбудеться товариська гра.

Синьо-жовті розмістяться в готелі Vienna House. Сьогодні за програмою – лише поселення, вечеря та відпочинок. Передігрові активності відбудуться вже завтра.

Склад збірної України на товариський матч із Чехією

Воротарі: Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Денис Бойко («Динамо» Київ).

Захисники: Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Юхим Конопля (усі – «Шахтар» Донецьк), Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Олександр Сирота (усі – «Динамо» Київ), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Микола Шапаренко («Динамо» Київ), Сергій Булеца, Владислав Кочергін (обидва – «Зоря» Луганськ), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Євген Макаренко («Фехервар», Угорщина), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія).

Нападники: Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

undefined

uaf.ua