Турніри

ЧС-2022

ЧС-2022. Новини з табору збірної: теорія, примірка та насичене тренування

У п’ятий день збору національна команда сконцентрувалася на підготовці до наступного березневого суперника – збірної Фінляндії.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, прес-аташе збірної України

2021-03-26 21:05

Уранці на теоретичному занятті тренерський штаб розібрав нашу гру з Францією, зробивши акцент на відповідних корективах, які необхідно імплементувати в наступному матчі.

  
Між теорією та обідом у хлопців було трохи часу на незвичну для футбольних буднів справу – примірку офіційних ділових костюмів, в яких делегація національної команди поїде на фінал Євро-2020. Як правило, така процедура відбувається перед фінальним турніром чемпіонату світу або Європи, у нашому випадку – раз на чотири роки. Партнер збірної України – компанія «Арбер» – підготував стильні елегантні костюми, тож у хлопців з’явилася нагода для позитивних емоцій та дружніх жартів, що ніколи не буває зайвим для підтримки гарного настрою в команді.

  
А під кінець світлового дня – знову робота. На вечірньому тренуванні продовжилося відпрацювання тренерських задумів, з якими команда ознайомилася на теоретичному занятті. Ігрові серії допомагають відпрацьовувати тактичні схеми та здійснювати ротацію виконавців по позиціях. Нині конкуренція у складі збірної доволі відчутна: що молоді, що досвідчені – усі хочуть потрапити до складу на матч. 29 футболістів, присутніх у таборі збірної, борються за своє місце на полі. Тож тренерському штабу доводиться робити скрупульозний аналіз, аби вибрати найкращих. Найважливіше, що всі здорові.

  
Завтра цей процес продовжиться під час передігрового заняття – о 18.30 синьо-жовті розпочнуть офіційне тренування на полі НСК «Олімпійський». А за півгодини до цього Андрій Шевченко та один із гравців збірної дадуть онлайн-прес-конференцію представникам засобів масової інформації.

  
Склад збірної України
Воротарі: Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва – «Шахтар»), Георгій Бущан («Динамо»), Дмитро Різник («Ворскла»), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).
Захисники: Сергій Кривцов, Микола Матвієнко (обидва – «Шахтар»), Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Олександр Тимчик, Олександр Караваєв (усі – «Динамо»), Юхим Конопля («Десна»), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Богдан Михайліченко («Андерлехт», Бельгія).
Півзахисники: Марлос, Євген Коноплянка (обидва – «Шахтар»), Володимир Шепелєв, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко (усі – «Динамо»), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Руслан Маліновський, Віктор Коваленко (обидва – «Аталанта», Італія), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія).
Нападники: Жуніор Мораес («Шахтар»), Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Довбик («Дніпро-1»).

uaf.ua