Турніри

ЧС-2022

Петраков: «Потрібно грати далі й вигравати у Франції»

В.о. головного тренера збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію, присвячену завтрашньому поєдинку відбору ЧС-2022 з командою Франції.

2021-09-03 18:15

– Хто замінить у найближчому матчі Зінченка? Наскільки це болюча втрата для команди?
– У нас є ким його замінити. Картки зараз підуть у всіх команд, гравці будуть пропускати матчі. Завтра побачите, хто замінить Олександра.

– Що ви сказали команді після гри з Казахстаном?
– Сказав, що все попереду. Не варто засмучуватися, потрібно грати далі. Треба вигравати у Франції.

– Як справи в Яремчука? У матчі з Казахстаном ви його замінили, тому що він погано почувався.
– Я з ним спілкувався під час обіду. Він добре почувається, готовий грати на повну силу.

– Чи зможуть завтра зіграти Харатін, Зубков і Степаненко? В якому вони фізичному стані?
– Усі вони зможуть вийти. Степаненко почувається добре, тренується на повну силу. Зубков також зможе грати. Харатін у доброму гуморі, він підписав контракт із польською «Легією».

– Який психологічний стан у Караваєва? Після матчу з Казахстаном у нього полетіло чимало критичних стріл...
– Дуже багато стріл полетіло. Це футбол, командний вид спорту. Усі помиляються. До взяття воріт завжди призводить ланцюг помилок. Караваєв багато чим допоміг збірній України. У футболі багато що буває. Хлопці допомогли йому відійти. Зараз Караваєв почувається добре, ми на нього розраховуємо.

– Збірна Франції не перемагає чотири матчі, до Києва не прилетів Мбаппе. Чи боїться Україна грати з такою Францією?
– Ми також не можемо перемогти в чотирьох матчах у цьому турнірі. Мбаппе – хороший футболіст, зірка світового рівня. Але у Франції є кому його замінити.

– Журналістам сподобалася ваша відкритість на прес-конференції після гри з Казахстаном. А як команда відреагувала на ваші слова після поєдинку?
– Я зайшов у роздягальню, нічого поганого хлопцям не сказав. Підбадьорив, сказав, що нічого страшного, що в нас попереду матч із Францією. Потрібно грати у футбол, нікого не боятися. Вони – такі самі люди, як і ми, тільки французи.

– Ви вперше на такому рівні тренуєте дорослу команду. У чому головна різниця в порівнянні з юнацькими збірними? Чи відкрили ви щось для себе?
– Різниця є, я вже це побачив. Молоді хлопці слухали мене з відкритим ротом. Тут же інакше – титуловані гравці, потрібен інший підхід. Я багато спілкуюся з футболістами. Вони мені дуже допомагають. Саме такі досвідчені гравці, як Пятов, Ярмоленко.

– Складається враження, що в останніх офіційних матчах команді не вистачає витривалості на всі 90 хвилин. Це дійсно так?
– Справді, я теж помітив, що не вистачає свіжості. Багато хлопців грали 28-29 серпня, потім переліт, синтетичне поле. Перший тайм із Казахстаном мені дуже сподобався, хлопці все виконували. У другому побачив, що підсіли.

uaf.ua