Турніри

ЧС-2022

Петраков: «Треба було забивати, не втрачати стільки моментів»

В.о. головного тренера національної збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію після матчу з командою Казахстану (2:2).

2021-09-01 20:08


– Чи вірите ви ще у вихід збірної України на чемпіонат світу?
– Я ще вірю. Це спорт, футбол, потрібно грати до кінця. Уся команда засмучена, я засмучений. Але ми будемо грати до кінця.

– Чи є у вас відчуття, що обидві гри з Казахстаном вийшли схожими?

– У принципі так. Я говорив, що Казахстан – дисциплінована, хороша команда. Я попереджав своїх футболістів, щоб вони не витрачали гольові моменти. Напевно, не достукався. Навіть не знаю, з чим це пов'язано. Такі помилки мали місце, професіональні футболісти не можуть забити м'яч... У кінцівці отримали такий гол. Один, другий. Ми будемо розбирати. Спокійно поговоримо з хлопцями. Команда дуже сильно засмучена. Мені треба вивести гравців із психологічної ями, поговорити з ними.

– Чи не вплинув швидкий гол на настрій команди? Вона повірила, що гра зроблена?

– У нас ще були моменти. Треба було ще забивати, додати. Я про це говорив, але мене не почули. Можливо, трохи вплинув гол. Треба було забивати, не втрачати стільки гольових моментів. На рівні національних збірних такого не прощають.

– Два голи збірної Казахстану вийшли схожими.

– Ви маєте рацію. Ми подивимося, зробимо висновки. Поговоримо з гравцем, який допустив ці помилки. Досвідчений футболіст, він сам дуже засмучений.

– Чи вплинув на результат короткий цикл підготовки команди?

– Я зараз не буду виправдовуватися, кажучи, що в мене не було часу. Я взяв на себе роль виконуючого обов'язки тренера національної збірної. Я знав, на що йду. Повинен узяти на себе відповідальність за результат. Виграє команда, програє одна людина. І це я.

– Чому Степаненко й Зубков не потрапили до заявки? Чому Маліновський та Циганков не вийшли у стартовому складі?
– Це моє рішення. У нас попереду матч із Францією, повинна бути ротація. Степаненко отруївся, у нього вчора цілий день була температура. Зубков приїхав до нас дуже пізно. В останніх матчах Сашко зовсім не грав за «Ференцварош».

– Сьогодні гравці збірної України багато разів не змогли забити Покатілову. Він дуже гарний у ближньому бою. Варто було по-іншому грати проти нього?

– Це треба питати у футболістів, як треба бити. Вони грають у великих клубах. За два дні досвідченого гравця навчити бити по воротах... Звичайно, вони хотіли забити. Воротар Казахстану зіграв вдало.

– Чи здивував вас суперник?

– Мене нічим не здивував суперник. Вітаю Казахстан із хорошою нічиєю. Я вважаю, що ми повністю переграли опонента. На жаль, багато моментів не реалізували. Ви ж розумієте, що тренер не може забити м'яч.

– Який стан Яремчука? Чому його замінили?

– Рома перехворів, зробив щеплення від коронавірусу у своєму клубі. Останній матч чемпіонату він пропустив. У нього піднялася температура, така особливість організму. Він ще в перерві мені сказав, що довго не зможе грати.

Я зроблю все можливе, щоб хлопці психологічно відновилися до гри з Францією.

uaf.ua