Турніри

ЄВРО-2020

Свенссон: «Утікати з Криму мене змусили росіяни»

Напередодні матчу 1/8 фіналу ЄВРО-2020 Україна – Швеція півзахисник «Тре Крунур» Густав Свенссон згадав, як 2014 року йому довелося покинути сімферопольську «Таврію».

2021-06-29 17:20

«Пригадую той передостанній вечір у Криму. У нас була вечеря з друзями. У ресторані лунала українська музика, а в будинку навпроти вже зайняв позицію снайпер. Коли закрили аеропорт, клуб допоміг з автобусом», - цитує Свенссона Goteborgs-Posten.

Однак дорога виявилася непростою - їх зупинили російські ополченці.

«Вони зайшли в автобус зі зброєю й у світлі ліхтариків стали перевіряти документи. Добре, що все добре закінчилося.

Утікати з Криму мене змусили росіяни, а не українці. У мене залишилися тільки хороші спогади про Україну, український народ, футболістів і мій клуб», - зазначає гравець збірної Швеції.

«Збірна України - це команда дуже високого рівня. Не завжди в неї все виходить, але українці намагаються контролювати м'яч і показувати командну гру. У цьому наші команди схожі. У нас теж є план на гру, який ми будемо виконувати. Збірну ж України ми дуже поважаємо», - заявив Густав.

Додамо, що Свенссон став першим шведським гравцем у чемпіонаті України. За кримчан Густав виступав трохи більше ніж півтора року.

lb.ua