Турніри

ЄВРО-2020

Зінченко: «Маємо підготуватися якісно, розібравши всі сильні й слабкі сторони сербів»

Прибувши до розташування головної команди, володар клубного хет-трику Англії Олександр Зінченко опинився в оточенні друзів – партнерів по збірній. Сашко жваво ділився враженнями від останніх ігор та розпитував про перші тренування.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, прес-секретар національної команди України

2019-05-29 10:00

– Олександре, ти приїхав до збірної після вражаючого клубного успіху, досягнувши «треблу» з «Манчестер Ситі»! Такі досягнення змінили тебе?
– Ні, жодним чином. Завжди приємно вигравати чемпіонство та кубки. Але до збірної приїжджаєш натхненним, бо це передусім – честь.

– За кілька вихідних встиг відпочити?
– Так, була можливість перевести подих після клубного сезону. Тож із новими силами та свіжою головою приїхав до збірної.

– Чи привітали хлопці з досягненнями?
– Так, і це було дуже приємно. Ми дуже скучили один за одним. Поки що перекинулися кількома словами, бо я лише приїхав, але збір тривалий, тож ще наговоримося.

– Ми бачили, що ти брав із собою на телевізійні ефіри медаль чемпіона Англії. Чи ти привіз її на збір?
– Так, вона зі мною. Я вам її обов’язково покажу.

– Перший матч, який чекає на збірну України – із сербами. Чого очікуєш від цього протистояння?
– Усі ми розуміємо, що це дуже відповідальна гра. Упевнений, що у Львові ми матимемо просто шалену підтримку. Бо і там, і взагалі, усюди в Україні люблять футбол, тим більше, коли грає збірна. Для нас дуже важлива ця підтримка, тому запрошуємо всіх і кожного бути разом із нами. Гра на сто відсотків буде дуже непроста, бо для сербів вона також має велике значення. Маємо підготуватися якісно, розібравши всі їхні сильні й слабкі сторони.

ffu.ua