Турніри

ЄВРО-2020

Збірна України: фокус на матч 1/8 фіналу проти Швеції

До Глазго синьо-жовті прибули опівдні. Рівно чотири години льоту з Бухареста – і збірна України опинилася на летовищі найбільшого міста Шотландії.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, прес-секретар національної збірної України

2021-06-29 00:30

Пройшовши паспортний контроль у будівлі, що розташована за 100 м від місця паркування літака МАУ, збірники одразу ж перейшли до автобуса і ще за півгодини були в готелі Crownе Plaza, який на кілька днів стане українською резиденцією.





На відміну від Амстердама, біля готелю збірну України не зустрічав ніхто, за винятком двох українських репортерів, які зняли приїзд команди з дистанції навіть більшої, ніж необхідна соціальна. Взагалі слід сказати, що на вулицях Глазго вдень було доволі порожньо. Лише їдучи на вечірнє тренування, наша національна команда відчула скупчення людей у місті через автомобільний трафік у годину пік.





Славна арена «Хемпден Парк» так само вражала розмірами і… порожнечею, хоча цього разу очікуваною, адже на передматчевому тренуванні й не може бути вболівальників. Однак зважаючи на суворі карантинні вимоги щодо в’їзду до Великої Британії, підсилені місцевою владою, й українські, і шведські вболівальники не зможуть потрапити й на матч – окрім тих етнічних представників згаданих національностей, які мешкають тут. Отже, як очікується, із 12 тис. місць, які за дозволом влади можуть бути заповнені на 50-тисячній арені, у кращому випадку буде заповнена лише половина. Тож величезні шотландські прапори, намальовані на трибунах «Хемпдена», цілком імовірно, будуть добре помітні під час трансляції поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату Європи. Нічого не вдієш, коли на дворі ковідні обмеження...



Українська діаспора Великої Британії обіцяє під’їхати до Глазго, наповнивши українським духом вулиці цього міста. Як відомо, британські українці традиційно активно підтримують свою національну команду по всьому світу, а через пандемію не мали такої можливості вже тривалий час, тож навряд чи пропустять таку унікальну нагоду. В усякому разі збірна України дуже розраховує на підтримку своїх відданих фанів!



На «Хемпден Парк» тренувалися усі 25 футболістів. Олександр Зубков продовжував працювати індивідуально, але вже кілька разів добряче приклався до м’яча. На початку тренування Андрій Шевченко привітав у центральному колі іменинника дня – одного з найдосвідченіших гравців синьо-жовтих Андрія Пятова, якому виповнилося 37 років. Команда винагородила капітана теплими оплесками, а вже на вечері був традиційний смачний десерт із такої нагоди – святковий торт. До того ж нагода подвійна, адже Україна святкувала День Конституції.



Зрештою, якщо дивитися в суть питання, то настрій у команди позитивний, але водночас вона сконцентрована та максимально мотивована. Усі добре розуміють, який унікальний матч проведуть у першому в історії збірної України плей-офф чемпіонату Європи. Тож усі хлопці готові віддати всі сили заради досягнення того, про що мріє нині вся країна.

Команда провела повноцінне передматчеве тренування, упродовж якого тренерський штаб мав нагоду відпрацювати ігрову схему на матч, а також визначитися зі стартовим складом. Тож усі думки та налаштування спрямовані на гру.

uaf.ua