Турніри

ЄВРО-2020

Збірна України на ЄВРО-2020: тренування та збори до Глазго

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

2021-06-27 22:54

Заключний, 19-й день румунсько-нідерландського етапу на ЄВРО синьо-жовті провели за усталеним розпорядком.

Дует голкіперів Андрій Пятов – Анатолій Трубін закривав програму прес-конференцій Українського медіацентру в Бухаресті, що працює з 8 червня. На даний момент прес-служба УАФ спільно зі збірною України організували 12 зустрічей представників ЗМІ з гравцями та головним тренером національної команди – загалом у прес-конференціях узяли участь 23 футболісти. А ще ж продовжуються й офіційні передматчеві та післяматчеві медіазаходи. Українці чітко виконують регламент УЄФА, і, мабуть, більш відкриту збірну на чемпіонаті Європи годі й шукати.

Сьогодні ж капітан синьо-жовтих Андрій Пятов наголосив, що команда усвідомлює відповідальність та налаштована показати, що гідна шансу, який їй випав. А Анатолій Трубін додав, що не вважає Швецію фаворитом протистояння, оцінивши силу опонентів як 50 на 50.

Повернувшись до готелю, голкіпери мали ще трохи часу до початку теоретичного заняття, яке традиційно відбулося перед обідом. Тренерський штаб разом із гравцями уважно аналізують найближчого суперника.

Увечері синьо-жовті знову повернулися до Тріумфальної арки (після вчорашнього тренування на «Волунтарі»), адже збірна Франції, в якої нині право першого вибору, проводила своє передігрове заняття на «Арені Націонале». На початку тренування українці виразно чули з-за трибун вигуки з паралельного заняття – на регбійному полі, що розташоване поруч. Емоційна запальність представників іншого ігрового виду спорту яскраво нагадала, що власне й сам «Аркул де Тріумф» побудований для регбі і слугуватиме за призначенням одразу після того, як у Бухаресті закінчаться матчі футбольного Євро. А взагалі ця ділянка площі – мультиспортивна: з іншого боку до арени примикає ще й легкоатлетичний стадіон.

Щодо власне тренування збірної України, то тренерський штаб продовжив підготовку до матчу зі шведами. Роман Яремчук повернувся до загальної групи й провів усе заняття з партнерами по команді. Тим часом Олександр Зубков продовжив індивідуальні бігові вправи, наближаючи своє повернення до роботи з м’ячем.

Завтра вранці збірна України вилетить чартерним рейсом із Бухареста до Глазго, де розміститься у готелі Crown Plaza. О 17.45 за місцевим часом головний тренер Андрій Шевченко та гравець Тарас Степаненко поспілкуються з акредитованими ЗМІ під час онлайн-прес-конференції, а о 18.30 розпочнеться передматчеве тренування нашої команди на «Хемпден Парк».







uaf.ua