Турніри

Глобус

Буряк: «Виграли у Вірменії 3:0 – це головне, але є питання»

Колишній тренер «Динамо» і збірної України Леонід Буряк прокоментував розгром збірною України команди Вірменії у матчі Ліги націй та поділився думкою з приводу виступу головної команди країни у плей-офф ЧС-2022. 

Микола ТИМОЩУК

2022-06-13 12:36

– Виграли у Вірменії 3:0 – це головне. Є багато питань, у тому числі чому не потрапили на чемпіонат світу. Вацко та всі інші робили «бурю в склянці», але на все потрібен час – це не комп’ютерна гра, де все можна швидко розставити, а реальний футбол. Результат роблять люди. Чим кваліфікованіші футболісти, тим легше потрапити на світову футбольну першість. Такого шансу, який збірна України мала з Вельсом, у нас довго не буде, я думаю. Але життя триває, виграли два матчі в Лізі націй – є футболісти, потрібно будувати команду.

– Як оціните суперника?
– Хороша команда. Такою агресивною і мобільною її ще не бачив. Те, що вони переграли Ірландію і в минулому році у багатьох вигравали, лише підтверджує, що це – боєздатний колектив.

– В першому таймі не спрацював план на гру?
– Зінченко – не крайній захисник. Він не вміє відбирати, по-перше. Вдвічі більше користі він принесе в середній лінії. Зінченко, Маліновський, Ярмоленко, Циганков, Шапаренко – хороша середня лінія, але вона не спрацювала з Вельсом. Таку перевагу не використали. Під час матчу з Вірменією я рахував: центральні захисники і опорники між собою роблять 10-12 передач. Це дуже багато. В наш час було 2-3 передачі і вперед. Там боролись, чіплялись за м’ячі, мали якусь перевагу. Зараз же, ми маємо уявну перевагу і ніякої гостроти.

– Якщо зіграно на нуль, то до захисту претензій немає?
– Помилки були, всі помиляються, але Забарний і Матвієнко – сильні гравці. Не дивуюсь, що навколо них є ажіотаж і їх хочуть підписати.

– На днях з’явилася інформація, що «Динамо» готове відпустити Забарного за 30 мільйонів євро. Справедлива ціна?
– Думаю, що це дещо забагато, але якщо таку ціну назвав президент «Динамо» – приймаємо, як дійсне. Ілля показує дорослу гру, дуже перспективний гравець і заслуговує грати в топ-лізі. В будь-якому разі, якщо буде трансфер – в цьому він прийматиме безпосередню участь і всі три сторони мають дійти згоди.

– Мудрик отримав шанс, при відсутності Ярмоленка. Як оціните його дії?
– Потрібен час. В тому, що він талановитий – немає жодних сумнівів.

– Андрій Пятов завершив виступи за збірну. 102 матчі – пристойний результат?
– Андрій віддав своє збірній України. Потрібно йому подякувати. Час пливе і в нього за спиною сиділи ще чотири гравці. Позиція голкіпера – не проблемна для збірної України.

 

1927.kiev.ua