Турніри

Глобус

Ліга націй. 5-й тур. Німеччина – Україна 3:1. Звіт

Суперники підійшли до другого побачення в групі А4 з однаковим очковим доробком, проте господарі, на думку букмекерів, були безапеляційним фаворитом.

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

2020-11-15 00:32

І коли вже на третій хвилині Горецка отримав можливість без перешкод пробити з 11 метрів із самісінького центру карного майданчику, припущення щодо переваги німців почалися справджуватися.

Вартий уваги не стільки сам факт виникнення гольового моменту, а його «передісторія»: спочатку довга передача з правого флангу на лівий, потім – пас під удар. Обидві дії – в активі крайніх захисників команди Льова, що свідчило: на українців чекатиме напружений і, вочевидь, виснажливий поєдинок.

Тим більш дивним виглядав гол Яремчука на 12-й хвилині після серії кумедних рикошетів і зрізок у німецьких захисників. Ті захищалися якось розгублено, наче не чекали від гостей такого нахабства.

Однак дуже швидко німці відновили контроль над грою. Першим дзвіночком пролунав вихід на ударну позицію Вернера. Форвард уже перекинув м’яча над П’ятовим і готувався вразити порожні ворота, але свою команду врятував Забарний.

А ось помилку Зінченка на 23-й хвилині виправити ніхто з партнерів не зміг. Нашого хавбека «обікрав» Горецка, пройшов трохи вперед і віддав на Сане. А той уже елегантно розібрався з Матвієнком і невідпорно пробив у дальній кут.

Горецка цього вечора був, без сумніву, одним із найкращих у складах обох команд. Всюдисущий і невтомний, він до того ж вражав технікою роботи з м’ячем. Коли забивався другий німецький гол, гравець «Баварії» продемонстрував справжній акробатичний етюд, дотягуючись до передачі Коха. Дотягнувся – і виклав снаряд Вернеру, котрий вивів Німеччину вперед.

Невдовзі Горецка й сам перевірив реакцію П’ятова, змусивши того своїм «пострілом» з-за меж карного майданчика витягувати мяч із «девятки».

Нойєру, втім, також одного разу довелося вступати в гру. Своєчасно втрутившись, голкіпер господарів перервав небезпечний простріл з лівого флангу. А незадовго перед тим Зінченко не зміг приборкати м’яч, «викотившись» на зручну позицію прямо проти воріт.

Він же на початку другого тайму довів атаку до удару. Рикошет від ноги Зюле був уже недосяжний для Нойєра, але того «підстрахувала» стійка.Не в останній, до речі, раз у зустрічі. У каркас влучив за чверть години до завершення матчу Марлос, а кілька хвилин по тому й Мораес.

Отже, підопічні Шевченка не полишали спроб відігратися й створити ще одну сенсацію в грі на зустрічних курсах. Хоча у відповідь на кожну «пожежу» біля своїх воріт німці створювали кілька гольових нагод. Зокрема, Забарний на мить випередив Сане, ще кілька ударів з меж карного майданчика пройшли повз ціль.

І все ж на 64-й хвилині господарі свого домоглися, розкресливши дуже красиву атаку. Гюндоган встояв на ногах після досить жорсткого підкату Степаненка, знайшов праворуч Гінтера, той прострілив на Вернера, котрий оформив дубль і, як виявилося, поставив крапку в матчі.

НІМЕЧЧИНА – УКРАЇНА 3:1 (Сане, 23, Вернер, 33, 64 – Яремчук, 11)
Німеччина: Нойєр, Зюле, Кох, Рюдігер, Гінтер, Горецка, Гюндоган, Макс, Гнабрі, Вернер (Брандт, 76), Сане (Вальдшмідт, 86).
Україна: П’ятов, Конопля, Забарний, Матвієнко, Соболь, Малиновський, Степаненко (Макаренко, 69), Зінченко (Харатін, 86), Марлос, Яремчук (Мораес, 75), Зубков (Михайличенко, 75).
Арбітр – Хацеган (Румунія).
Попередження: Рюдігер (28) – Малиновський (44).

footclub.com.ua