Турніри

Глобус

Новини з табору збірної України: тести, тренування й прикрі дії іспанської митниці

Збірна України готується до матчу з Іспанією, здає тести на COVID-19, а іспанські митники тимчасово не пропускають наш багаж.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

2020-09-05 23:31

Прикрощі іспанської митниці

Учора гравці національної команди України прибули до готелю Eurostars Suites Mirasierra без жодних затримок. Швидко пройшли паспортний та температурний контроль і одразу з летовища виїхали автобусом до місця свого розташування в Мадриді. А от адміністративний персонал затримався в терміналі аж на три години. Спочатку відповідні служби аеропорту довго не привозили вантаж із літака, а потім іспанська митниця зажадала детального опису вмісту кожної сумки та кожного ящика, які привезла із собою на гру збірна України. Просвітити їх на належному обладнанні іспанським митникам було замало: вони вимагали детальної документації про наявний багаж. Треба зауважити, що таких вимог не існувало ніколи раніше, і їх не було запроваджено навіть під час карантину.

Врешті-решт, так і залишилося незрозумілим, чому митниця тримала вантаж української делегації так довго. Через рентгенівський апарат сумки та скрині так і не просвітили, а після трьох годин «маринування» в терміналі українцям просто сказали: «Можете проходити». За час очікування про такий прикордонний конфуз були проінформовані й керівництво іспанської національної асоціації, й українська амбасада в Іспанії. У цьому сенсі ще раз пересвідчуєшся, що вилітати за два дні до матчу значно далекоглядніше, ніж за день. Добре, що все екіпірування та реманент команд прибули до готелю, і синьо-жовті матимуть усе, що потрібно для тренування та гри.

Чисті проби

Сьогодні вранці вся команда здала заключний під час цих зборів, четвертий тест на COVID-19. Під кінець дня прийшли результати – усі негативні. Заходи безпеки, яких чітко дотримується збірна України, дають результат. До речі, в Іспанії всі дуже серйозно ставляться до карантинних обмежень. Люди носять маски й на вулиці, і за кермом власних авто.

Королівська база «Реалу»

Офіційне передматчеве тренування збірна України провела на полі стадіону «Альфредо Ді Стефано», названого на честь легендарного гравця. Ця арена, що вміщує 6 тис. глядачів, є полем «Кастільї» – молодіжки мадридського «Реалу». Однак саме тут перша команда Королівського клубу догравала сезон у Примері під час карантину. Усе ж, погодьтеся, якщо грати на порожньому малому стадіоні, то це пригнічує менше, ніж коли матч відбувається у велетенській чаші без глядачів. «Естадіо» завтрашньої гри Ліги націй УЄФА розміщено на території бази «Реалу», розміри якої вражають. Відчувається, чому цей клуб називають «галактікос».

Газон у чудовому стані, у чому сьогодні пересвідчилася наша команда. Усі гравці здорові, усі тренувалися. Із 27-х виконавців Андрій Шевченко вибере для заявки на матч з Іспанією 23-х, а завтра визначить стартовий склад. О 21.45 за Києвом синьо-жовті вийдуть на поле стадіону в Мадриді з одним бажанням – потішити українців гарною грою та результатом. Команда відчуває силу підтримки, яку надсилають їй наші фани за тисячі кілометрів.



uaf.ua