Турніри

Ліга Європи

Ліга Європи. Лестер – Зоря 3:0. Початок не надихає...

Підопічні Скрипника повинні були відкривати рахунок у цій зустрічі, але, жахливо зігравши в обороні, в підсумку не уникли логічного розгрому.

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

2020-10-23 00:01

Господарі, дуже добре розпочавши сезон у Прем’єр-лізі й зокрема розтрощивши «Манчестер Сіті» з неймовірним рахунком 5:2, за тим відчутно пригальмував. Тож на стартовий поєдинок континентального турніру підопічні Роджерса виходили не лише гранично мобілізованими, а й, вочевидь, по-спортивному злими.

Це не віщувало гостям нічого доброго. Й перебіг зустрічі попервах підтверджував статус «Лестера» як абсолютного її фаворита. Гра переважно проходила на половині поля української команди, де англійці почувалися розкуто й невимушено – немовби не сумнівалися не лише у власній перевазі, а й у підсумку дуелі.

Натомість «Зоря», впродовж першої половини першого тайму зрідка перетинаючи середню лінію в спробах атак, у лічених комбінаціях зв’язувала більше трьох-чотирьох пасів. Тож момент, коли Кабаєв після передачі Луньова опинився на чистій ударній позиції, міг сприйматися як не дуже логічний. За своїх партнерів відпрацював Шмейхель, не давши можливості луганчанам повести в рахунку.

А невдовзі м’яч затріпотів у сітці воріт Шевченка. Після удару Барнса нашого кіпера «підстрахувала» стійка, але Іхеаначо з Медісоном виграли «підбирання», заколупавши снаряд у ворота в оточенні шістьох безпорадних опонентів! Ті, кому хвилиною раніше здалося, що назріло певне зміщення акцентів гри, що гості остаточно освоїлися, звільнили свої володіння від панування «Лестера» й ось-ось почнуть шукати найкоротші шляхи до чужих воріт, явно поквапилися з висновками. Гол відновив статус-кво.

А «в роздягальню» полетів і ще один. І за проходом Барнса по центру оборонці «Зорі» спостерігали наче заворожені. Чи то пак приречені. Стрімко подолавши спринтерську дистанцію до побачення з Шевченком, 22-річний хавбек, один із беззаперечно кращих виконавців у складі своєї команди, дотепно та елегантно розібрався з воротарем – 2:0!  

Після відпочинку «Лестер» і не думав збавляти оберти, наче прагнучи саме у вечір свого дебюту в Лізі Європи компенсувати моральні збитки від двох «сухих» поразок у першості. Чи не з кожною черговою атакою господарів перспектива розгрому «Зорі» набувала все чіткіших обрисів.

Грати під таким тиском – справа непроста. Й першими, на жаль, не витримали нерви в Іванісені, котрий, замість того, щоб розпочати атаку, виклав практично ідеальний гольовий пас... Іхеаначо. Нігерійцю залишалося «розстріляти» бідолашного Шевченка, поставивши крапку в цій невдалій для наших земляків зустрічі.

ЛЕСТЕР – ЗОРЯ 3:0 (Меддісон, 29, Барнс, 45, Іхеаначо, 67)
Лестер: Шмейхель, Кастань (Джастін, 82), Фофана, Д.Еванс (Морган, 82), Фухс, Н.Менді, Меддісон (Дженгіз Юндер, 65), Тілеманс (Чаудрі, 71), Прат, Барнс, Іхеаначо (Перес, 71).
Зоря: Шевченко, Фаворов (Руфаті, 76), Вернидуб, Цвек, Хомченовський (Циганикс, 76), Назарина, Іванісеня, Кочергін (Гринь, 85), Луньов (Гладкий, 65), Юрченко, Кабаєв (Перович, 65).
Арбітриня – Фраппар (Франція).
Попередження: Тілеманс (12) – Кабаєв (26), Вернидуб (77).

http://footclub.com.ua