Турніри

Ліга Європи

Шелепницький: «АЕК не справивши враження непрохідного візаві»

2022-08-19 15:53

У першому поєдинку раунду плей-офф Ліги Європи український «Дніпро-1» у Кошиці (Словаччина) поступився кіпрському АЕКу з Ларнаки (1:2). Колишній капітан національної збірної України Юрій Шелепницький розповів, що пошкодило дніпрянам досягти вчора позитивного результату та оцінивши шанси підопічних Олександра Кучера у повторному протистоянні, яке відбудеться 25 серпня.

– Вже давно канув у Лету годинник, коли футбольні команди з Кіпру на міжнародній арені були, як то кажуть, хлопчиками для биття. Завдяки плідній роботі зі зміною, запрошенню кваліфікованих легіонерів – тренерів та гравців, клуби із цієї країни поступово змусили із собою рахуватися. Ось і візаві дніпрян, АЕК, у кваліфікації Ліги чемпіонів дав бій більш іменитому Мідтьюлланну з Данії, а в попередньому раунді Ліги Європи змусив капітулювати сербський Партизан, якого також вважали фаворитом.

– Отже, про якусь недооцінку з боку дніпрян не могло бути мови?
- Звичайно. А провальний перший тайм можна пояснити появою у стартовому складі Дніпра-1 одразу кількох легіонерів, які приєдналися до команди зовсім недавно, і тому зіграності явно бракувало, особливо при діагональній підстраховці. Ось чому й виникали вразливі місця в обороні номінальних господарів на флангах, і добре, що обійшлося лише двома пропущеними м'ячами.

– Проте неприємно здивувало й те, що дніпряни були беззубі в наступі…
– Гостям вдалося нейтралізувати висунутого на остря атаки Артема Довбика, зрештою, тою своєю незрозумілою пасивністю не створював їм якихось неудобств. Як на мене, Довбику у пошуках м'яча слід було бути активнішим, зокрема, постаратися діяти з глибини поля. Тим паче, що дальні удари дніпрян ставали легкою здобиччю воротаря АЕКу.

– На що необхідно було звернути увагу своїх підопічних у перерві новому керманичу Олександру Кучеру, аби досягти зламу?

– Передусім, слід було додати до агресії, взяти на озброєння високий пресинг, чіпкіше діяти у відборі. По-друге, треба було підсилити лінію атаки. І треба сказати, що після перерви ми побачили зовсім інший Дніпро-1. З'ясувалося, що Довбик може чіплятися за м'яч і не тільки самотужки загрожувати володінням гостей, а й уміло асистувати партнерам. Вдалим був вихід на заміну досвідченого Артема Громова, до проникнення якого до карного майданчика кіпріоти не завжди були готові, виникали у них проблеми і після вертикальних передач господарів. Біля воріт АЕКу почали виникати гольові моменти, і якби пощастило з реалізацією, то дніпряни могли б врятувати, здавалося, безнадійно програний матч.

– Тож, незважаючи на враження у Кошиці, ви не вважаєте Дніпро-1 приреченим?
– Ні, інший тайм подарував надію, що ще не все втрачено. Треба серйозно попрацювати над помилками та постаратися у Ларнаці зіграти так, як після перерви у Кошиці. АЕК не справивши враження непрохідної команди. Ось тільки турбує коротка лава запасних дніпрян і те, що через агресію Росії дуже бракує досвіду офіційних поєдинків.

zbirna.com