Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів, 4-й тур. «Барса»: з Києва – до плей-офф

У боротьбі неоптимальних складів переконливішими виявилися резервісти каталонського клубу, завоювавши дострокову путівку до плей-офф.

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

2020-11-25 00:11

Той факт, що каталонці прибули до Києва суттєво послабленим складом, у передматчевих прогнозах сприймався неоднозначно. Хтось вбачав у цьому «залізний» шанс для «Динамо», а хтось – навпаки – приховану небезпеку.

Та побоювання, що команда Луческу може недооцінити суперника, навряд чи мали під собою ґрунт: досвід і авторитет румунського фахівця далися взнаки. Щодо ж резервістів «Барси», котрим був наданий шанс проявити свої амбіції на найвищому рівні, хлопці скористалися ним дуже й дуже гідно.

У першому таймі більшість атак «Барселони» так і не призводили до ударів по воротах господарів. Останні не метушилися, прагнули суворо дотримуватися дисципліни в захисті, чатуючи на свій шанс у контратаках. І декілька випадів завершилися досить вигідними моментами біля воріт тер Стегена.

Зокрема, тричі пробував вразити ціль де Пена. На жаль, два рази кут обстрілу був дуже гострим, а в третьому випадку, після штрафного й невеличкої «пожежі» у володіннях каталонців, удар в уругвайця не вийшов сильним і прилетів прямо в руки воротареві. Одну з атак після пасу свого голкіпера цілком могли матеріалізувати Буяльський із Вербичем, однак словенець, здається, трохи забарився з ударом, що його встиг заблокувати захисник.

На 33-й хвилині цей же дует опинився в епіцентрі нової атаки, яка цілком могла обернутися голом. Кендзьора прострілив зі свого правого флангу – Буяльський уже заніс ногу для удару й подумки, можливо, бачив м’яч уже в сітці, але на траєкторії пасу опинився Вербич. Його легкого торкання виявилося достатньо, аби дезорієнтувати партнера.

Загалом гра проходила досить жваво – якось надто швидко докотилася до перерви й поновилася під акомпанемент активності киян. Той-таки Вербич впав у карному майданчику після зіткнення з Лангле – рефері пенальті не зафіксував. Невдовзі «Динамо» вибігло в перспективну контратаку, яка, втім, успіху не принесла.

А ось у гостей забити у відповідь – вийшло. «Мереживо» гольової атаки дотепно доплели Бретвейт із Дестом, і американець відкрив лік своїм забитим м’ячам за «Барселону». Відзначився й сам Бретвейт, випередивши на дальній стійці Миколенка після подачі кутового та успішної боротьби Мінгеси з Забарним на «другому поверсі».

На порядку денному в киян постало питання маленького подвигу. На гол ближчим до нього вони могли опинитися на 64-й хвилині, але в де Пени зрізався м’яч, і стрімка контратака з чисельною перевагою залишилася без логічної крапки.

Покарання прийшло швидко: 11-метровий, призначений за фол Попова проти Брейтвета, сам постраждалий і реалізував, знявши геть усі питання про переможця й про дострокову путівку «Барси» до плей-офф. Тепер, вочевидь, про шанси, якими не скористалися наші земляки, вголос розмірковуватимуть у Будапешті, куди резервісти синьо-гранатових завітають на поєдинок наступного туру. Самим же динамівцям – летіти до Турина, де підопічні Реброва ледве не видряпали нічию в «Ювентуса»...

ДИНАМО – БАРСЕЛОНА 0:4 (Дест, 52, Брейтвейт, 57, 70, з пенальті, Грізманн, 90+2)
Динамо: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв (Попов, 59), Шепелєв (Белуце, 83), Гармаш (Андрієвський, 59), Шапаренко (Лєднєв, 71), Буяльський, де Пена (Супряга, 70), Вербич.
Барселона: тер Стеген, Дест, Мінгеса, Лангле (Альба, 65), Фірпо, П’янич (Пуч, 65), Аленья, Трінкан (де ла Фуенте, 83), Коутіньо (Грізманн, 65), Педрі (Фернандес, 73), Брейтвейт.
Арбітр – Юг (Словенія).
Попередження: Попов (69) – П’янич (16).

http://footclub.com.ua