Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів, плей-офф. Динамо – Бенфіка – 0:2. Звіт

У першому матчі плей-офф раунду Лігі чемпіонів кияни поступилися лісабонцям, які забили швидкий гол, а потім скористалися помилкою Циганкова.

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольний клуб»

2022-08-18 00:00

Як і очікувалося, гості одразу заволоділи ініціативою, затиснувши «Динамо» на його половині поля. Таким чином, сівши у глибоку оборону, команда Мірчі Луческу намагалася якомога надійніше відіграти у захисті та мінімізувати ймовірність фатальних помилок. Однак не так сталося, як гадалося.

Вже на 9-й хвилині розкішна позиційна атака «Бенфіки» призвела до голу Жилберто, якому асистували одразу четверо партнерів. Правий фулбек сміливо долучився до атаки і потужним ударом вразив ближній верхній кут Бущана – 0:1.

Динамівці добре відреагували на пропущений гол і одразу створили момент для Циганкова, який намагався технічно, у дотик, перекинути м’яч через кіпера португальців Влаходімоса, проте зробив це не бездоганно. Вдруге Віктор загрожуватиме воротам «Бенфіки» у середині першого тайму, і знову різаним ударом – та й ця його спроба не виявилася вдалою, хоча несла в собі куди більше небезпеки.

А на 37-й хвилині Циганков припустився грубої результативної помилки під час розіграшу м’яча на власній половині. У підсумку Нерес перехопив необачну передачу капітана «Динамо» та надав Гонсалу Рамушу можливість вдруге вразити ворота біло-синіх. Що той і зробив – 0:2.

Цей неочікуваний удар кияни перенесли набагато важче, і лише дивом до свистка арбітра на перерву «Бенфіка» не довела рахунок до ще більш упевненого. Тренерам «Динамо» було про що подумати під час відпочинку, та чи була в них можливість якимось чином підсилити гру своєї команди насамперед кадрово? Оскільки відповіді на це запитання Луческу уникнув, не вдавшись до замін, щось запропонувати португальцям у другому таймі мав його стартовий склад.

І номінальні господарі поля за шаленої підтримки трибун у Лодзі здійснили спробу протиставити напрочуд мобільному та агресивному супернику власні контраргументи – колективні рух та емоції, а також флангові рейди Дубінчака, однак, здається, «Бенфіка» до цього виявилася підготовленою. Врешті віце-чемпіонам України довелося вдатися до замін – відпочивати пішли Циганков із Дубінчаком, натомість у гру ввійшли нові джокери «Динамо» Вівчаренко та Караваєв.

І саме Караваєв невдовзі отримав можливість подарувати надію вболівальникам, коли після довгої передачі на вільне місце він ледь не вискочив сам на сам із Влаходімосом – голкіпер зграв бездоганно, миттєво скоротивши відстань між собою та Олександром, чим і зашкодив йому знайти щілину для голу. Ця спроба відповіді з боку «Динамо» виявилася не останньою, але на щось суттєвіше воно більше не награло. Хіба що той-таки Караваєв ще одного разу потурбував воротаря не без допомоги рикошета.

А пізніше Луческу надав можливість проявити себе ще й молодим Ванату та Царенко, що виглядяло, скоріше, вже як робота тренера на майбутнє. У домашньому ж двобої із «Бенфікою» цей склад біло-синіх виклав усі наявні в нього козирі, та треба визнати, що поки їх недостатньо для справжньої конкуренції із суперником рівня лісабонців.

ДИНАМО (Київ, Україна) – БЕНФІКА (Португалія) – 0:2
Голи: 
Жілберто (9), Гонсалу Рамуш (37).
Динамо: 
Бущан, Кендзера, Забарний, Попов (Сирота, 80), Дубінчак (Вівчаренко, 63), Шапаренко, Андрієвский, Циганков (Караваєв, 63), Буяльський, Шепелєв (Царенко, 74), Бесєдін (Ванат, 74).
Бенфіка: Влаходімос, Жілберто (Бах, 70), Отаменді, Морато, Грімальдо, Флорентіну, Фернандес, Жоау Маріу, Нерес (Араужу, 63), Рафа Сілва (Шикінью, 84), Гонсалу Рамуш (Яремчук, 63).
Попередження: Андрієвский (40).

footclub.com.ua