Турніри

Ліга чемпіонів

Луческу: «Mої гравці відчувають відповідальність за тих, хто в Україні і тих, хто бере участь у війні»

2022-08-17 09:57

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу дав інтерв'ю сайту Sportsmail, розповівши про свою роботу після початку повномасштабної агресії Росії.

«Як я міг піти на пенсію в цій ситуації? Те саме було, коли я був у «Шахтарі», і почався конфлікт на Донбасі. Навіть якщо у вас є можливість піти негайно, ви залишаєтеся, тому що в такі часи ви повинні віддати все можливе ситуації. Я не міг піти на пенсію. Це зробило б мене ідіотом.

Мій футбольний і життєвий досвід можуть допомогти цим молодим людям. Я можу використати те, чого навчився, щоб допомогти людям, які налякані та не стикалися з подібними ситуаціями раніше. Я зобов’язаний стояти на ногах, показувати приклад, не здаватися. Я даю собі цю відповідальність. Але я не можу уявити, що знову переживу щось подібне в майбутньому».

Також румунський фахівець розповів про підготовку команди до Ліги чемпіонів:

«У цих обставинах було нелегко підготуватися до змагань. Подивіться на команду «Фенербахче» з гравцями, які виступали в Англії, Франції, Німеччині та Італії. Але мої гравці відчувають відповідальність за тих, хто ще в Україні, за своїх рідних і тих, хто бере участь у війні. Вони мають великий ентузіазм до цих ігор, але також величезну мотивацію. Вони готуються до цих ігор далеко від сімей, і це важко, але все ж у нас є надія. Це важко, але це дуже допоможе гравцям з їхнім життєвим досвідом.

Ми проводимо наші європейські матчі в Лодзі в Польщі, а потім 23 серпня починається внутрішній сезон в Україні. Дуже важливо, щоб ми продовжували. Україна – країна цих гравців. Навіть якщо вони трохи бояться, гравці повинні розуміти, що вони є прикладом для всього населення. Під час пандемії закривалися кінотеатри, закривалися театри, але через деякий час футбол відновився і люди могли дивитися його по телевізору. В Україні так само – люди люблять футбол, і колись він має відновлюватися».

Крім того, наставник київської команди розповів про перебування «Динамо» у Лодзі.

«Це не схоже на тренувальний комплекс у найкращому європейському клубі, де ви можете вибрати 10 або більше різних полів. Є багато переселенців та інших, які спостерігають за тренуваннями. Але ми тут, і ось як ми підготувалися. Але я не скаржуся, для нас це взагалі не проблема. Перебувати поруч із цими дітьми, відчувати їхній ентузіазм – це те, що може нам допомогти і продовжує нам допомагати», – розповів Луческу.

dynamomania.com