Турніри

Ліга чемпіонів

Григорій Суркіс: «Це дуже суттєва ступінь відповідальності»

Віце-президент УЄФА, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс прокоментував в інтерв’ю програмі «Профутбол» призначення Києва місцем проведення фіналу Ліги чемпіонів 2018 року, а також вибори глави УЄФА.

2016-09-19 09:00

«Чеферин дав зрозуміти всій європейській сім`ї, що він прийшов не ломати щось, що добре працює. Він буде в рівній мірі відноситися як до великих країн, так і до маленьких.

Зараз в Інтернеті поширюються чутки, що Суркіс підтримав не Чеферіна, а Майкла ван Праага. Суркіс не приймає участь у голосуванні. Голосує лише президент національної асоціації, маючи один голос. Тим, що пан Павелко наголосив, що ФФУ підтримує Чеферіна, є саме відповіддю того, кого підтримала ФФУ.

Національна асоціація і я, при повній підтримці уряду країни та Президента, робили все можливе, щоб довести європейській футбольній родині і виконкому, що ми спроможні реалізувати цей амбітний, дуже гоноровий проект. Було одностайно прийнято рішення про те, що Київ прийме фінал Ліги чемпіонів 2018 року.

На мій погляд УЄФА зробив дуже правильний вибір, тим самим ми отримали довіру. Окрім довіри ми отримали дуже суттєву ступінь відповідальності.

Коли ми робили перші кроки по отриманню ЄВРО-2012, було дуже багато скептиків. Але ми змогли зробити здорове лобіювання цього проекту і наблизитися до розуміння того, що ми можемо зробити найкращій Євро в історії. Так і сталося», – сказав Григорій Михайлович.

footboom.com