Турніри

Ліга чемпіонів

Ковалець: «У грі з «Барселоною» хочеться побачити сміливе «Динамо»

2 листопада київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» проведе свій третій і, можливо, визначальний матч групового раунду Ліги чемпіонів сезону-2021/22. У домашньому поєдинку «біло-сині» спробують взяти реванш у «Барселони» за мінімальну поразку в Іспанії (0:1). Чи до снаги це підопічнім Мірчі Луческу? Своєю думкою поділився колишній півзахисник столичного клубу та збірної України Сергій Ковалець.

2021-11-02 09:00

– Сергію Івановичу, з якими почуттями ви чекаєте на київський матч «Динамо» проти «Барселони»?
– Це знову той поєдинок, коли можна перевірити як свої особисті сили, так і рівень усього вітчизняного футболу на тлі однієї з найкращих команд Європи, навіть попри те, що «Барселона» перебуває, не побоюсь цього слова, у кризі.

– Для «Динамо» майбутній поєдинок – це останній шанс зачепитися за весняну частину єврокубків?
– Думаю, що так. Шанс є, адже зміна тренера завжди дає команді якийсь імпульс, проте каталонці знову не змогли виграти в чемпіонаті, а це говорить про кризу, що триває. Мірча Луческу після виїзного матчу сказав, що динамівці боялися суперника. Але що значить боялися? Це не та «Барселона», яку ми звикли бачити, тож хочеться побачити сміливе «Динамо».

– На вашу думку, останнім часом кияни додають в плані впевненості?
– Може, і є таке, але в останньому матчі з «Маріуполем», як ми бачили та чули, наставник киян Мірча Луческу залишився вкрай незадоволеним діями підопічних після перерви. Так, «Динамо» було сильнішим за свого опонента, але клас команди підтверджується тим, що гра доводиться до фінішу без зайвих нервів у плані результату. До того ж, як для «Динамо», було пропущено багато м’ячів. Хоча, з іншого боку, це корисно для аналізу перед більш відповідальною зустріччю у Лізі чемпіонів.

– Яку в ідеалі ви бачите гру «Динамо» у цьому протистоянні?
– Розумну. «Динамо» має бути сміливе та агресивне у футбольному плані. Вболівальники «біло-синіх» на це чекають. Втрачати нічого. Але в той же час необхідно витримувати баланс між обороною та атакою. Потрібно показати все своє вміння. Впевнений, що киянам це під силу.

– У «Барселоні» багато травмованих гравців. Це додає шансів українській команді?
– Певною мірою. Однак на цьому не варто зациклюватись. Потрібно поважати суперника, але важливіше дивитися на свою гру, як це було за мого перебування футболістом, коли тренером «Динамо» був Валерій Лобановський. Можна програти, але не втрачати свого обличчя.

– Каталонці – дев’яті у чемпіонаті. Це тисне на футболістів?
– Вважаю, що на гравців тисне сама ситуація в клубі, може, й у самому колективі не все гаразд. До того ж і вболівальники не можуть змиритися з тим, що їхні улюбленці перебувають в середині турнірної таблиці. Ось це якраз найгірше для команди, коли фани обурюються.

– Яким буде ваш прогноз на матч «Динамо» – «Барселона»?
– Якщо «біло-сині» зіграють, як я вже сказав, без остраху, то виграють – 2:1. Спортивна агресія, зухвалість, буде другим щастям для «Динамо». Ось, наприклад, як Гармаш вийшов на поле у ??виїзному матчі із «Барселоною», ось так і треба грати. Денис зарубався з Піке, вигравав у нього єдиноборства, ось так треба і всій команді, не боятися опонента, тоді суперник нас боятиметься!

bookmaker-ratings.com.ua