Турніри

Ліга чемпіонів

Хацкевич: «Славія» сповідує не лише силовий футбол, у них є і креативні футболісти»

До вашої уваги прес-конференція головного тренера «Динамо» Олександра Хацкевича перед першим поєдинком третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зі «Славією»:

Fcdynamo.kiev.ua

2018-08-06 20:00

– Чи почуваєте ви себе фаворитом у цій грі, і який результат вважатимете задовільним?
– Перед кожною грою, особливо, коли протистояння складається з двох матчів, шанси команд завжди 50% на 50%.

– Чи влаштує вас і надалі перемагати з рахунком 1:0?
– У першу чергу, це свідчення надійної гри команди в обороні. У тих іграх, які відбулися, одного м’яча нам вистачило для перемоги. Як складеться гра завтра, я не можу вам сказати. Це лише перший поєдинок.

– На міжародній арені з українських команд яскравіше проявляє себе «Шахтар». Чи важливо для вас посунути донеччан з цих позицій?
– «Шахтар» більше не українська команда, а бразильська. Подивіться по статистиці, хто у них забиває найбільше м’ячів, в основному, це роблять бразильці. Для «Динамо» участь у Лізі чемпіонів – це престиж клубу та країни, ми дуже хочемо потрапити до групового етапу, мабуть і «Славія» ставить таке ж завдання.

– Двадцять років тому ви пропустили матч у Празі через те, що відреагували на провокацію суперника у домашньому поєдинку. Чи обговорюєте із підопічними можливі провокації та реакції на них?
– Не знаю, чи дійшли б ми тоді до півфіналу Ліги чемпіонів, якби не було тієї провокації (посміхається). Мабуть, той випадок пішов на користь. Звісно, я підвів команду, але найголовніше, що тут, у Празі, вона тоді досягла результату. Завтрашню гру я не пропущу, буду присутнім на ній. Футбол – це контактний вид спорту. До гри більше уваги і з боку суддів, і четвертий арбітр дуже допомагає головному. Потрібно вести боротьбу, але робити це чисто.

– Якої гри ви чекаєте завтра від «Славії»?
– «Славія» сповідує не лише силовий футбол, у них є і креативні футболісти. Усе залежить від ситуації, на кожному клаптику поля. У нас є план на гру, про який ми докладніше розповімо футболістам вже завтра. Ми відштовхуємося від своєї гри.

– Чи правда, що «Динамо» підписало Супрягу?
– Це лише чутки. Такої інформації у мене немає.

fcdynamo.kiev.ua