Турніри

Ліга конференцій

«Університатя» – «Зоря»: огляд румунських ЗМІ

Наскільки сильно критикували румунський клуб місцеві журналісти після поразки від «Зорі» у першому матчі, настільки ж сильно хвалили після поєдинку у відповідь. Ніхто не очікував, що «Університатя» зможе так легко обіграти український клуб і без особливих проблем пройти до наступного раунду. Румунські журналісти здивовані тим, як заграла команда з новим тренерським штабом і навіть похвалили футболістів, яких жорстко критикували лише тиждень тому.

Антон ПРОКОПОВ

2022-08-12 10:36

Gazeta Sporturilor

«Зовсім інша команда», – пише журналіст Gazeta Sporturilor про гру «Університаті». Він захоплений тим, як швидко змінилася гра румунського клубу з новим тренерським штабом і навіть припускає, що «Універсітатя» зможе пройти до групового раунду Ліги конференцій.

«Перший матч «Університаті» з Мірелом Радої на лаві запасних і одразу ж такий грандіозний успіх! Новий тренерський штаб освіжив гру команди, змусив футболістів повірити у себе. Перед матчем Радої стверджував, що ще нічого не вирішено, що «Університатя» має боротися за вихід до наступного раунду. І команда прислухалася до нового тренера. Сьогодні ми побачили іншу тактичну схему, інший настрій, інші швидкості. Саме на це чекало керівництво клубу, коли вирішило так швидко поміняти тренерський штаб. І навіть перемога в чемпіонаті Румунії минулими вихідними не змінила їхньої думки, що треба терміново щось змінювати. Здавалося, що це був колосальний ризик, але іноді варто ризикнути.

Українська команда ж, навпаки, зіграла набагато гірше, ніж у першому матчі. Цього вечора вони не були такими небезпечними в атаці і допускали багато помилок в обороні. Завдяки розгромній перемозі «Університатя» виходить до раунду плей-офф, де зіграє з «Хапоелем». Якщо румунський клуб збереже такий настрій та гру, то зможе потрапити до групового раунду. Нині це вже здається цілком реальним завданням».

ProSport

Видання ProSport розповідає читачам «секрети несподіваної перемоги». Журналіст намагається проаналізувати, за рахунок чого Мірел Радої зміг так швидко змінити гру команди на краще і вивести румунський клуб до раунду плей-офф Ліги конференцій.

«Після матчу із «Зорею» новий тренер «Університаті» зізнався, що на першому тренуванні змусив футболістів працювати не 70 запланованих хвилин, а 85. Щоб вони усвідомили, що потрібно працювати ще більше, щоб досягти більшого. Після цього Радої поговорив із командою і сказав, що вірить у гравців, що вони здатні пройти до наступного раунду, що він бачить потенціал у команді. І це подіяло.

«Якщо ми думатимемо, що маємо право на помилку, то обов'язково її зробимо», – так прокоментував гру Радої, коли в нього запитали, за рахунок чого вдалося так надійно іграти в обороні. Але не можна сказати, що гра команди була ідеальною. Багато моментів в атаці було втрачено, тому до форвардів залишилися питання.

Але зараз головне те, що «Університатя» виходить до наступного раунду Ліги конференцій. До групового етапу залишився один крок і чомусь віриться, що з Радої клуб здатний здійснити мрію вболівальників, хоча тренер «Університаті» закликав усіх не радіти завчасно, оскільки «Хапоель» – це ще сильніший суперник, ніж «Зоря».

Sport.ro

«Мірел Радої переходить на переможну систему 3-4-1-2 і подякував Ласло Балінту (екс-тренер «Університаті»)», – журналіст видання Sport вважає, що румунський клуб виграв саме завдяки тому, що Мірел Радої за лічені дні знайшов оптимальну схему для своєї нової команди. Це допомогло на 100% використати потенціал команди.

«Після закінчення гри із «Зорею» Мірел Радої насамперед подякував колишньому тренеру «Університаті»: «Хочу подякувати Ласло Балінту за його роботу в клубі. Команда була чудово підготовлена ??до сезону, але нам потрібно було покращити атмосферу в роздягальні, щоб гравці повірили у себе».

Радої зізнався, що єдиною правильною схемою для «Університаті» є 3-4-1-2. Саме вона розкриває потенціал гравців. А також ця схема дозволила зупинити «Зорю», яка чекала на зовсім іншу гру. Безумовно, Радої за кілька днів виконав фантастичну роботу. Жорсткий пресинг не давав українцям почуватися вільно, як це відбувалося у першому матчі. Гості виглядали розгубленими та не розуміли, що потрібно зробити, щоб змінити гру.

Тепер попереду на команду Радої чекає «Хапоель», і здається, що в цьому протистоянні вже «Університатя» буде фаворитом. Але розслаблятися рано, оскільки суперник із Ізраїлю солідно виглядав у 3-му кваліфікаційному раунді і цілком може неприємно здивувати румунський клуб».

footboom.com