Турніри

Ліга конференцій

Скрипник: «У нас шаткое турнирное положение, нужно побеждать»

2021-10-21 08:56

На питання журналістів під час традиційної передматчевої прес-конференції перед грою з болгарським ЦСКА в 3-му турі Ліги конференцій відповів головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник. 

– Я як тренер вже втретє буду зустрічатися з цією командою. Завтра дуже важливо для обох команд отримати перемогу, адже турнірне положення хитке, що в нас, що в суперника. Ми розуміємо проти якої команди граємо ще й на виїзді, але ми не та «Зоря», яка була 2 роки тому, але й ЦСКА також не стоїть на місці. Все змінюється, в яку сторону покаже лише завтрашня гра.

Кожен розуміє, що якщо завтра буде програш, то це унеможливлює наші намагання у наступних, заключних трьох групових етапах. Кожна гра – це виклик, ми хочемо показати себе  з гарної сторони на фоні такого сильного супротивника. Ми настроюємось на гарну гру.

Окрім Віталія Вернидуба та Єгора Назарини в нас не зможуть взяти участь у завтрашнім поєдинку ще ряд футболістів, але це гарний шанс для тих футболістів, які отримують мало ігрового часу. На такому топовому стадіоні, з кваліфікованим суперником та запальними фанами буде дуже приємно і комфортно грати на позитивний результат. До поєдинку можна казати багато чого, але все покаже саме 90 хвилин на полі.

– Які максимальні зусилля ви маєте докласти для того, щоб отримати перемогу?
– 
Все набагато простіше ніж ви собі уявляєте. Просто забити у ворота суперника та тримати свої ворота неушкодженими. Перед грою можна казати все, що заманеться. В нас навіть нічиї немає, дві гри ми програли, але кожна гра дає тобі можливість і надію на те, що саме сьогодні в тебе все вийде.

- Ви вже раніше зустрічалися з ЦСКА, але зараз обидві команди кардинально різні, що ви можете сказати на цьому етапі про свого суперника? Та яку максимальну зброю ЦСКА може застосувати проти вас?
– Це достатньо потужна команд, яка відрізняється швидкістю. Є дуже цікаві та інтенсивні гравці. В них є все, чого потребує сучасний футбол. Ми не боїмося суперників, а поважаємо, та на фоні таких хлопців хочемо себе проявити з кращої сторони.

Якщо ми будемо реагувати лише на них, та всі сили надавати на усунення гравців, то в нас не вистачить ні часу, ні тих самих сил для подальшої роботи у штрафному майданчику суперника для створювання моментів.

– Ви приймали минулі поразки, але з «Шахтарем» вона виявилася дуже болючою. Як футболісти прийшли до тями після цього, та яке їх емоційне самопочуття?
 Завжди програвати неприємно, але це одна з ключових команд в Україні. Останні чотири поєдинки ми не програвали, а були незручним суперником. Сталося так, як сталося, ми не опускаємо рук та йдемо вперед, дивимося на нового суперника. Наступна гра – це можливість забути поразку за допомогою позитивного завтрашнього результату, на який ми очікуємо.

– Якщо порівнювати ЦСКА два роки тому і зараз – чи додала ця команда у своїх професійних якостях.
– Гадаю, що так. Адже минуло багато часу.

– А що стосується «Зорі»?
– Порівнювати можна лише по закінченню 90-а хвилин матчу.

zarya-lugansk.com