Турніри

Молодь

U-18: украинцы уступили датчанам

2017-11-13 12:39

У неділю, 12 листопада, юнацька збірна України, сформована з гравців віком до 18 років, у Бучі у товариському матчі мінімально поступилася своїм датським одноліткам.
 
Друге побачення української та датської команд знову подарувало глядачам велику кількість забитих голів, неймовірні емоції та інтригу у матчі. Щоправда, цього разу свої корективи у дії футболістів внесла погода – дощ, який розпочався за годину до зустрічі, у другому таймі змінив мокрий сніг. Звідси, мабуть, і велика кількість невимушених помилок, яких припускалися гравці обох команд.

Порівняно з першим матчем, наставники обох збірних дещо змінили стартові склади, але, як і чотири дні тому, поєдинок розпочався з голу «синьо-жовтих», які активно розпочали зустріч. На 10-й хвилині після подачі зі штрафного, коли, здавалося, гості ліквідували небезпеку, Максим Духан першим опинився на підбиранні та влучно пробив у кут з-за меж штрафного майданчика.
 
Пропустивши гол, данці підвищили оберти, змусивши «синьо-жовтих» працювати у захисті. Не сказати, що до забитого м’яча гості створювали моменти, але вони «зачинили» українців на їхній половині поля, виграючи підбирання та намагаючись «до вірного» розігрувати свої атаки. Перший тривожний «дзвінок» для підопічних Сергія Попова пролунав на 34-й хвилині, коли гості заробили право на штрафний удар у метрі від наших володінь, а м’яч після удару Єнсена пролетів поруч із «дев’яткою». А через три хвилини данці рахунок зрівняли. Мадсен, витримавши паузу, відмінною передачею знайшов у штрафному Егелунда, удар якого прийняла на себе стійка воріт. На добиванні найвправнішим виявився Хьог.

Ця ж пара організувала й другий гол гостей перед самісіньким свистком на перерву. Егелунд пройшов флангом й віддав точну передачу на Хьога, якому ніхто не завадив відправити м’яч у сітку.
 
Другий тайм після низки замін від Сергія Попова українці розпочали дуже потужно. «Синьо-жовтим» вдалося тримати м’яч і проводити швидкі атаки. Щоправда, втілити свою перевагу у гол до середини другої половини зустрічі в українців не виходило. Чудову нагоду зрівняти рахунок втратив Кащук, який першим встиг на добивання після потужного удару Ващишина, з яким упорався кіпер данців – м’яч після «пострілу» Олексія влучив у стійку. Свого господарі досягли на 68-й хвилині. Все той же Ващишин, обігравши опонента, дотягнув м’яч майже від центру поля до лицевої лінії та «зряче» навісив у штрафний майданчик, де Ісаєнко ударом головою змусив вдруге у матчі капітулювати кіпера гостей.

Коли здавалося, що другий поєдинок завершиться з таким же рахунком, як і перша зустріч команд, прикрої помилки припустився воротар «синьо-жовтих» Ярослав Мейхер: на 81-й хвилині, перериваючи прострільну передачу Ольсена, кіпер господарів відправив м’яч у власні ворота.
 
До честі українців, вони до останнього намагалися змінити рахунок на табло, навіть залишившись у меншості – за друге попередження був вилучений Долгов. Але цього разу фортуна була на боці гостей.
 
«Ці два матчі дали багато важливої інформації, – відзначив після гри головний тренер «синьо-жовтих» Сергій Попов. – Багатьма моментами сьогодні лишився незадоволений. Ми організовано розпочали матч, як і домовлялися, але потім віддали ініціативу супернику. До того ж, припустилися грубих тактичних помилок в обороні, які й призвели до пропущених м’ячів. Що стосується фізичних кондицій футболістів, то сказав хлопцям, що у збірній працювати над цим компонентом немає часу. Вони мають готуватися у клубах, і про це треба замислитись».

Товариський матч
 
УКРАЇНА U-18 – ДАНІЯ U-18 – 2:3

Голи: Духан (10), Ісаєнко (68) – Хьог (37, 45), Ольсен (81).
Україна: Мейхер – Снурніцин, Приходько, Супряга (Холод, 46), Ващишин (Криськів, 83), Цитаїшвілі (Шевцов, 46), Ісаєнко (Титаєвськй, 83), Малишкін, Долгов, Духан (Кащук, 46), Харжевський (к) (Панчишин, 46).
Данія: Хермансен – Ольсен (Сері, 88), Лет (к), Кліттен, Мадсен, Хвідт (Хауснер, 75), Егелунд (Гудман, 90+2), Єнсен (Дамсгорд, 46), Коструп (Туе, 46), Хьог (Йоргенсен, 75), Бертельсен.
Попередження: Панчишин (47), Долгов (61, 86), Кліттен (65).
Вилучення: Долгов (86, друге попередження).

ffu.org.ua