Турніри

Молодь

U-17 и U-19: юношеские сборные провели победные спарринги

2018-10-07 15:09

У суботу юнацька збірна України (футболісти не старші 2000 року народження) розпочала підготовку до кваліфікації чемпіонату Європи. Підопічні Сергія Попова виграли в контрольному матчі в київської «Оболоні-Бровар» із рахунком 1:0.

Головний тренер синьо-жовтих виставив у двох таймах по 35 хвилин майже різні склади й перевірив максимальну кількість кандидатів до збірної. Єдиний мяч у зустрічі на 55-й хвилині з 11-метрової позначки провів Михайло Мудрик.

Товариський матч
УКРАЇНА (U-19) – ОБОЛОНЬ-БРОВАР – 1:0
Гол:
Мудрик (55,
з пенальті).
Україна U-19 (1 тайм): Артим, Ярош, Ходак, Харжевський, Агапов, Горін, Бондаренко, Назаренко, Лях, Супряга, Кащук. (2 тайм): Лтайф, Слива, Хондак, Муравський, Духан, Харжевський, Приходько, Мудрик, Кащук, Цітаішвілі, Сікан.

Нагадаємо, що команда Сергія Попова у кваліфікаційному раунді Євро-2019 потрапила до групи 8, де компанію їй склали Албанія (господар турніру), Словаччина та Норвегія. Матчі цього етапу пройдуть 10-го, 13-го та 16 жовтня. До еліт-раунду вийдуть дві кращі збірні групи. Матчі другої стадії змагань проходитимуть навесні наступного року, а фінальна частина Євро відбудеться в липні 2019-го у Вірменії.

У свою чергу після перемоги на меморіалі Віктора Баннікова і двох контрольних матчів проти збірної Азербайджану юнацька збірна України
U-17 провела генеральну репетицію напередодні старту у кваліфікації Євро-2019. Останнім суперником підопічних Володимира Єзерського виступив київський «Арсенал», який виставив на гру трохи старших за своїх опонентів футболістів.

Утім, гравці юнацької збірної не розгубилися і продемонстрували гідну підготовку до офіційних поєдинків, перегравши «канонірів» із рахунком 3:0.

Зазначимо, що в цьому спарингу Володимир Єзерський задіяв два різні склади, надавши всім виконавцям можливість провести на полі по одному тайму.

Уже 7 жовтня синьо-жовті вирушать до Боснії, де на них очікує офіційний старт у кваліфікації Євро-2019. На шляху до континентальної першості, фінальна частина якої пройде в Ірландії, українській команді доведеться спочатку зійтися у кваліфікаційних протистояннях з однолітками з Ісландії (10 жовтня), Гібралтару (13 жовтня) та Боснії і Герцеговини (16 жовтня).

До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні кожної з 13-ти груп, а також чотири колективи, що посядуть треті місця й матимуть найкращі турнірні показники в зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду ЧЄ відбудуться в березні, а фінальна частина змагань – у травні 2019 року.

Товариський матч
УКРАЇНА (U-17) – АРСЕНАЛ (U-19) – 3:0
Голи:
Ванат (50), Кучерявий (50), Кобак (69).
Україна (U-17): Турбаєвський, Егбуджуо, Забарний, Вівчаренко, Скорко, Соловйов, Кобилянський, Судаков, В`юнник, Блізніченко, Ванат.

У другому таймі на заміну вийшли: Слуцький, Кузик, Бражко, Авдєєв, Емере, Рязанцев, Кучерявий, Шевченко, Кобак, Гончарук.

ffu.ua