Турніри

Молодь

Євро-2023 (U-21): реакція представників молодіжної збірної Словаччини на майбутнє протистояння з Україною в плей-офф кваліфікації

2022-06-22 18:04

21 червня у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування плей-офф кваліфікації Євро-2023 (U-21). За його результатами підопічні Руслана Ротаня зустрінуться з командою Словаччини. Свою думку щодо цих поєдинків для прес-служби Словацького футбольного союзу висловив наставник наших суперників Ярослав Кентош.

«На нас чекає сильний суперник, адже кожна команда, яка потрапила в плей-офф, має гарні якості. Ми будемо готуватися до двоматчевого протистояння й маємо велике бажання кваліфікуватися на європейську першість. Треба зробити детальний аналіз суперника, і на цьому ми зараз і зосередимося», – сказав словацький тренер.

Згадуючи останню товариську зустріч команд у березні 2021 року на Кубку Антальї, що завершилася з рахунком 3:2 на користь Словаччини, Кентош зазначив: «Пройшло багато часу від того матчу. Збірна України U-21 є висококласною командою, у її складі багато гравців донецького «Шахтаря» та київського «Динамо». Думаю, що це протистояння матиме мало спільного з тим, що було на Кубку Антальї».

Капітан збірної Словаччини U-21 Петер Покорний своєю чергою відзначив: «Нам потрібно передусім зосередитися на собі. Ми знаємо український футбол, грали проти цього суперника під час підготовки до сезону, і це був дуже важкий матч. Тоді нам вдалося перемогти з рахунком 3:2. Ми також грали проти України в товариських поєдинках в інших молодіжних категоріях, тому знаємо її футболістів, серед яких є дуже сильні виконавці. Тепер ітиметься про інше, адже це будуть офіційні матчі за вихід на Євро-2023. Якщо ми будемо в найсильнішому складі й зіграємо так, як вміємо, то в наших силах перемогти українців».

Своїми сподіваннями щодо прийдешніх поєдинків поділився й півзахисник збірної Словаччини U-21 Ян Бернат: «Я дуже добре пам’ятаю той матч в Антальї. Це був складний поєдинок, бо українці були дуже сильні в роботі з м'ячем. Нам довелося чекати, коли прийдуть наші моменти, і лише тоді ми змогли перевернути хід зустрічі. Програючи – 0:2, врешті-решт ми виграли – 3:2. Зараз буде набагато складніше, і вони, і ми, безумовно, ще додамо і в мотивації, і в інтенсивності роботи на полі... Треба викластися на сто відсотків, адже ми будемо боротися за місце на Євро-2023».

Нагадаємо, що поєдинки плей-офф пройдуть 19-27 вересня поточного року. Перший матч проти словаків наша команда зіграє на виїзді.

У фінальній частині турніру виступатимуть 16 команд – Румунія й Грузія як господарі та ще 14 збірних, що приєднаються до них за результатами відбору (дев'ять переможців груп, краща команда серед володарів других місць та чотири переможці плей-офф, в якому гратимуть вісім володарів других місць).

Учасники фінального турніру: Румунія, Грузія, Бельгія, Англія, Франція, Німеччина, Португалія, Нідерланди, Іспанія, Норвегія, Італія, Швейцарія.

Євро-2023 (U-21). Кваліфікація. Плей-офф

Хорватія – Данія
Словаччина – УКРАЇНА
Ірландія – Ізраїль
Ісландія – Чехія

Плей-офф: 19-27 вересня 2022 року.

Фінальний турнір: червень/липень 2023 року.

Поєдинки турніру за участі 16-ти збірних приймуть чотири стадіони в Румунії (два – у Клуж-Напоці й два – у Бухаресті) та чотири у Грузії (у Батумі, Поті й два – у Тбілісі). Матч-відкриття відбудеться в Румунії, а фінал – у Грузії.

uaf.ua