Турніри

Молодь

Кузнецов: «Певну перевагу як господарі еліт-раунду данці отримають»

2019-12-09 09:20

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2001 року народження) Олег Кузнецов поділився враженнями від жеребкування еліт-раунду Євро-2020 (U-19) і підбив підсумки року для своєї команди.

– Олегу Володимировичу, відбулося жеребкування елітного раунду відбору чемпіонату Європи. Якою буде ваша думка щодо суперників збірної України?

– На даний момент важко давати об'ємну характеристику командам, оскільки з Англією й Латвією ми ще не зустрічалися. Але, думаю, англійців зайвий раз представляти не потрібно. У той же час із першого кошика (Україна сіялася з другого. – Прим. ред.) могли випасти австрійці або, наприклад, грузини. Латвію я б назвав темною конячкою. А з Данією ми зустрічалися в листопаді минулого року. Незважаючи на дві перемоги, можу сказати, що це дуже сильний суперник.

– До речі, турнір проходитиме в Данії. Це робить господарів фаворитами?

– Не думаю. Так, якусь перевагу через це данці отримають, але глобально це не повинно позначитися на суперництві. Це не буде найголовнішим.

– До початку еліт-раунду, який відбудеться в березні майбутнього року, у вашої збірної буде етап підготовки?

– Ні. Нам пропонували зіграти у Фінляндії, але в лютому всі гравці будуть на зборах у своїх клубах, може, хтось і з першими командами. Це не дати УЄФА, і питання, чи відпустять клуби своїх представників. А їхати на збір експериментальним складом не має сенсу. Перед самим еліт-раундом у нас буде тиждень підготовки. До того ж ми ще поки що не знаємо, на яких полях гратимемо, на штучних чи натуральних.

– Загалом як оціните минулий рік для своєї збірної?
– Позитивно. Звичайно, були негативні моменти, оскільки не завжди вдавалося запросити всіх кращих виконавців. Але найважливіше те, що команді восени вдалося подолати кваліфікаційний раунд, посівши перше місце в такій непростій групі. І хотілося би подякувати УАФ за якісні умови для підготовки, а також тим хлопцям, які приїжджали до збірної, але не потрапили до складу на офіційні матчі. Ми продовжуємо за ними стежити.

ffu.ua