Турніри

Молодь

«Динамо» (U-16) – победитель «Кубка «Шерифа»-2017

2017-12-05 17:07

З 1-го по 4-е грудня в Тирасполі проходив традиційний щорічний міжнародний турнір «Кубок «Шерифа»-2017».

У ньому взяли участь 6 команд, у тому числі і київське «Динамо» (футболісти 2002-го року народження) під керівництвом Сергія Беженара та Артема Яшкіна. Учасники були поділені на дві групи по три комади у кожній. Разом із динамівцями за вихід у фінал боролися «Легія» (Варшава, Польща) та «Віторул» (академія Георгія Хаджи) з Румунії. Іншу групу склали господарі «Шериф» (Молдова), «Зеніт» (Санкт-Петербург) та «Лудогорець» (Болгарія). Відзначимо, що за регламентом турніру дозволялося заявити трьох гравців 2001-го року народження, ними у складі «Динамо» стали Денис Білик, Данило Хондак та Вікентій Волошин.

Матчі відбувалися у чудовому критому манежі Спортивного комплекса «Шериф», грали команди два тайми по 40 хвилин на штучному полі останнього покоління, яке було стандартного розміру.

Детальніше про виступ своїх підопічних розповів тренер динамівців Сергій Беженар:

– У перший ігровий день ми перемогли «Легію» 5:0, через день – «Віторул» 3:0, посіли перше місце у групі та у фіналі вийшли на «Зеніт». Основний час закінчився унічию 1:1, а по пенальті ми виявилися сильнішими та перемогли 5:4.

У цілому, хлопцями залишився задоволений, адже турнір був непростий – за чотири дні ми провели три повноцінних матчі – це дуже велике навантаження. Та усі знали, куди їдуть, тому поставилися із розумінням, і, незважаючи на втому, продовжували грати, ніхто не скаржився.

Усі матчі транслювалися наживо на офіційному сайти ФК «Шериф». Приємно, що за нас уболівала уся дитяча база та вітала нас із перемогою. Турнір дуже хороший. Сподобалося, що усі команди представляли різні стилі. Ми спробували зіграти і на позиційних атаках, і на контратаках, словом, застосовували багато тактик. Тепер продовжимо тренуватися у послабленому режимі, поки триватиме  навчання у школі. Потім у хлопців будуть зимові канікули, а знову зберемося ми після свят – 14-го січня.

За підсумками турніру організатори виділяли по одному гравцю з кожної команди та вручали індивідуальні нагороди. «Динамо» дістався приз найкращому гравцю турніра, ним став Вікентій Волошин.

– Думаю, наші гравці могли б отримати перемоги у більшій кількості номінацій, як мінімум, у трьох, але організатори вирішили заохотити кожну з команд-учасниць, – прокоментував вибір Сергій Беженар. – До речі, Волошин разом із Близниченком забив найбільшу кількість м’ячів на турнірі – по три.

Пропонуємо вашій увазі результати матчів за участю «Динамо» U-16:

«ДИНАМО» – «ЛЕГІЯ» – 5:0
Голи:
Бизниченко (20, 34), В. Волошин (23), Ванат (57), Велетень (76).
«Динамо»: Нещерет, Глушач, Ванат (Здирко, 69), Ісадченко (Рязанцев, 57), Бизиченко (Велетень, 49), Вівчаренко, Забарний, Кузик, Хондак, В. Волошин, Білик (Кирилюк).
Попереджені: Білик (32), Волошин (74).

«ДИНАМО» – «ВІТОРУЛ» – 3:0
Голи:
Близниченко (14), В. Волошин (61), Здирко (80).
«Динамо»: Нещерет (Слуцький, 79), Забарний, Кузик, Ванат (Здирко, 69), Ісадченко (Гук, 41), В. Волошин, Глушач (Козленко, 79), Білик (Кирилюк, 73), Хондак (Рязанцев, 73), Вівчаренко, Близниченко (Велетень, 69).
Попереджений: Гросу (23).

Фінал

«ДИНАМО» – «ЗЕНІТ» – 1:1 (ПО ПЕН. 5:4).
Голи:
В. Волошин (16) – Кузнецов (79).
«Динамо»: Нещерет, Забарний, Кузик (Кирилюк, 79), Ванат (Здирко, 51), В. Волошин, Глушач, Білик, Хондак, Вівчаренко, Близниченко, Велетень (Рязанцев, 58).
Попередження: Хабіров (63), Сазонов (75).

Відзначимо, що у попередні роки цей турнір уже вигравали динамівські команди хлопців 1999-го та 2000-го років народження під керівництвом Віталія Косовського та Олексія Дроценка відповідно, а тепер перемогли і футболісти 2002-го р.н.

fcdynamo.kiev.ua