Турніри

Молодь

Юношеская сборная Украины (U-16) готовится к турниру в Финляндии

2018-04-22 17:28

Сьогодні почався збір у юнацької збірної України (футболісти не старші 2002 року народження), яка 25-го числа вирушить до Фінляндії, де візьме участь у турнірі розвитку УЄФА.

Головний тренер команди Володимир Єзерський запросив на цей збір 20 футболістів.

Воротарі
 – Руслан Нещерет («Динамо» Київ), Микита Турбаєвський («Шахтар» Донецьк).
Захисники – Костянтин Вівчаренко, Ігор Гук, Данило Скорко, Ілля Забарний, Денис Кузик (усі – «Динамо» Київ), Даніель Егбуджуо, Антоній Емере (обидва – «Шахтар» Донецьк).
Півзахисники – Володимир Бражко, Микита Ісадченко, Артем Кулаковський, Євген Рязанцев (усі – «Динамо» Київ), Георгій Судаков, Владислав Кобилянський (обидва – «Шахтар» Донецьк), Валентин Рубчинський, Максим Соловйов (обидва – «Дніпро» Дніпро).
Нападники – Владислав Ванат («Динамо» Київ), Данило Гончарук («Шахтар» Донецьк), Юрій Раделицький («УФК-Карпати» Львів).

У цих змаганнях візьмуть участь чотири європейські збірні. Окрім синьо-жовтих, це команди Фінляндії (господар), Угорщини та Кіпру.

Чотири збірні зіграють одноколовий турнір, який і визначить переможця. Перший матч підопічні Володимира Єзерського проведуть 26 квітня з Фінляндією, потім 28-го зустрінуться з Угорщиною і 30-го – з Кіпром.

Виступ у Фінляндії є одним з етапів підготовки збірної України до офіційних матчів.

Нагадаємо, що на шляху до континентальної першості, фінальна частина якої пройде в Ірландії, українській команді доведеться спочатку зійтися у кваліфікаційних протистояннях з однолітками із Боснії і Герцеговини, Ісландії та Гібралтару. Матчі цієї стадії змагань відбудуться восени поточного року – 10-го, 13-го та 16 жовтня в Боснії і Герцеговині.

До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні з кожної із 13-ти груп, а також чотири колективи, що посядуть треті місця й матимуть найкращі турнірні показники в зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду ЧЄ відбудуться в березні, а фінальна частина змагань – у травні 2019 року.

ffu.ua