Турніри

Молодь

Петраков: «Фавориты нашей группы на ЧЕ-2018 – Англия и Франция»

2018-05-31 11:51

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Олександр Петраков прокоментував результати жеребкування фінальної частини Євро-2018.

Із 16-го по 29 липня у Фінляндії проходитиме фінальна частина юнацького чемпіонату Європи (футболісти не старші 1999 року народження). Участь у ній візьме і збірна України, яка дізналася своїх суперників по груповому раунду. Ними стали команди Англії, Франції та Туреччини.

Результати жеребкування прокоментував головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Петраков.

– Для збірної України є величезним успіхом уже те, що вона потрапила до числа восьми кращих команд континенту, – сказав Олександр Васильович. – Що стосується суперників, то, природно, фаворитами групи є Англія та Франція.

З англійцями ми зустрічалися в еліт-раунді Євро-2016 (U-17) і зіграли внічию – 1:1. В їхньому складі лідерами є півзахисник «Манчестер Сіті» Філіп Фоден, який став найкращим футболістом Євро-2016 (U-17), і нападник дортмундської «Боруссії» Джейдон Санчо.

На тому ж турнірі ми обіграли Туреччину з рахунком 3:0, але це сильна збірна. За останній час вона дуже додала. У минулому еліт-раунді турки обійшли данців.

Із французами ж ми грали ще на самому початку шляху цієї збірної. На Кубку Егейського моря ми поступилися – 0:3. Знову ж таки в недавньому еліт-раунді збірна Франції залишила з носом Іспанію.

Українським футболістам корисно буде зіграти з такими опонентами. Як би там не було, ми постараємося вдало виступити на цій першості. Як мінімум хочемо потрапити до фінальної частини чемпіонату світу, а для цього на Євро потрібно посісти місце не нижче п'ятого.

ffu.ua