Турніри

Молодь

Нагорняк: «Намагаємося розвивати в хлопців інстинкт переможців»

2019-10-19 12:23

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 року народження) вилетіла до Грузії. Там 19-го й 21 жовтня українці проведуть контрольні поєдинки з місцевими однолітками (початок першого – о 15.00, другого – о 17.00 за київським часом). А перед вильотом на запитання офіційного сайту ФФУ/УАФ відповів головний тренер синьо-жовтих Сергій Нагорняк.

– Сергію Миколайовичу, не маєте у своєму розпорядженні футболістів «Динамо». Є шанс побачити у справі нових гравців?
– Звичайно. Я так, у принципі, і планував. Ми намагаємося дати шанс проявити себе всім футболістам, які потрапляють у поле зору нашого тренерського штабу. УАФ організувала черговий селекційний збір, а перша офіційна гра цієї команди відбудеться тільки за рік.

– Які ще цілі ви будете переслідувати на поточному зборі?
– Ознайомимо нових хлопців із нашою методикою роботи, подивимося, як вони це засвоюють. У такому юному віці гравцеві важко схопити все з першого разу. Проте ми ні на кому не ставимо хрест, а будемо продовжувати уважно стежити за футболістами.

– Добре вивчили свого майбутнього суперника?
– Статистикою збірної Грузії ми володіємо. Є й деякі відеоматеріали. Але з командою такого віку я намагаюся насамперед відштовхуватися від наших дій. Загалом мені зрозуміла структура гри грузинів, але важливо, як мої підопічні виконають план на матч.

– У майбутніх поєдинках головним завданням буде перемогти?
– Так, але тільки не за всяку ціну. Хоча ми намагаємося розвивати у футболістів інстинкт переможців.

ffu.ua