Турніри

Молодь

Юнацька ліга УЄФА (U-19). ПАОК – Динамо Київ 2:2 (заг. 5:2). Звіт

Двічі забивши в компенсований час, кияни ефектно оформили путівку до наступного раунду.

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

2019-11-27 19:11

Здобувши в попередньому колі турніру домашню перемогу над македонською «Шкендією» з рахунком 8:0, матч-відповідь динамівці перетворили на формальність. Тих із біло-синіх, хто привіз такий же настрій із собою до Греції після «всього лише» 3:0, швидке й жорстоке розчарування чекало вже на початку гри з ПАОКом.

Уже на 23-й хвилині господарі вели в рахунку 2:0, а невдовзі зобов’язані були зрівнювати загальний підсумок протистояння. Причому арифметична перевага цілком відповідала перевазі ігровій. Дарма, що перший гол влетів у наші ворота після пенальті. Греки створювали достатньо гострих моментів і з гри, користуючись неузгодженими діями динамівського захисту.

Не набагато краще виходили в українців і конструктивні дії. Лише на короткий проміжок гості відсунули гру на чужу половину поля, створивши один за одним два моменти з Цитаїшвілі на завершальному ударі. Спочатку Гія прицільно пробив здалеку, змусивши голкіпера суперників шукати м’яч у нижньому куті. А згодом ледве не влучив у кут, вигравши повітряну дуель і відгукнувшись на подачу Вівчаренка з лівого флангу.

Після того й трапився епізод, що призвів до 11-метрового, призначеного за фол Скорка. За ним – стрімка атака ПАОКа по центру, яку невідпорно завершив Дзоліс. І, нарешті, момент, у якому Нещерета «підстрахувала» штанга: здавалося, Панідісу, котрий бив з лінії воротарського майданчика, легше було забити, ніж схибити...

Наставник киян Ігор Костюк, явно невдоволений діями підопічних, зміцнив центральний плацдарм, випустивши Бодню замість Волошина. Й картина гри, дійсно, дещо змінилася. Аби затвердити це, Ісаєнку не вистачило якоїсь дещиці на 38-й хвилині. Отримавши передачу від Вівчаренка, форвард  дотепно розвернувся, пошивши в дурні одного з опікунів. Але другий устиг накрити удар, і м’яч став легкою здобиччю воротаря.

Зважаючи на те, що греки мали відіграватися й, отже, йти вперед великими силами, можна було передбачити: нагоди для взяття воріт «Динамо» ще здобуде. За такого перебігу подій гостьовий гол цілком міг би стати вирішальним.

І шанс – визрів-таки. На 71-й хвилині лише фантастична реакція воротаря ПАОКа Таліхманідіса дозволила його команді зберегти інтригу: він у карколомному стрибку видряпав м’яч з-під поперечини після удару головою Ісаєнка, якому асистував Скорко.

Греки відповіли зі стандарту – лише відчайдушний підкат Вівчаренка врятував «Динамо», загасивши «пожежу», що виникла після подачі кутового. Як не дивно, цей епізод не став передвісником фінального штурму господарів. Чи то сил у них уже не залишилося, чи, скоріше, гості зіграли грамотно, злагоджено й холоднокровно. Ба більше – не тільки скоротили рахунок, а й відігралися! Спочатку впіймали ПАОК на контратаці, яку ефектно, виявивши неабияку індивідуальну майстерність і техніку, завершив Ісаєнко. А вже на останній компенсованій хвилині довели до гола комбінацію за участю двох «джокерів». Близниченко, увійшовши з правого флангу до карного майданчика, відпасував під удар Ярошу – 2:2!

ПАОК – ДИНАМО Київ 2:2 (Думцис, 14, Дзоліс, 23 – Ісаєнко, 90+3, Ярош, 90+6)
Динамо: Нещерет, Вівчаренко, Забарний, Біловар, Скорко, Надольський (Ванат, 80), Білошевський, Волошин (Бодня, 34), Шулянський (Ярош, 90+4), Ісаєнко, Цитаїшвілі (Близниченко, 80).
Арбітр – Симович (Сербія).
Попередження: Тахатос (63), Пурнарас (90+3), Михаїлідіс (90+5) – Скорко (14), Білошевський (20), Бодня (51), Вівчаренко (66), Надольський (86, на лаві запасних), Близниченко (90+3), Ісаєнко (90+4).
Вилучення: Тахатос (90+1, повторне попередження).

footclub.com.ua