Турніри

Молодь

Кузнецов: «Шахтар» не відпустив своїх виконавців у збірну України U-17»

Головний тренер юнацької збірної України, сформованої з гравців до 2001 року народження, Олег Кузнецов розповів про початок навчально-тренувального збору, що передуватиме щорічному товариському турніру в Білорусі, а також оцінив рівень суперників на груповій стадії змагань.

2018-01-17 14:45

Нагадаємо, підопічні Олега Кузнецова готуються до еліт-раунду Євро 2017/18. Згідно з жеребкуванням, «синьо-жовті» потрапили до Групи 1, де змагатимуться з Сербією, Іспанією та Чехією. Матчі відбудуться 21, 24 та 27 березня 2018 року у Чехії.

– З яким настроєм команда прибула на перший збір у новому році. Що плануєте робити перед Кубком Розвитку в Мінську?
– Усе добре, настрій бойовий. Давно не бачились з колективом, усі прибули в непоганому стані. У понеділок, 16 січня, ми зібралися в Києві, де тренуватимемося три дні. 20-го числа команда вирушить до Мінська, тому що на 22-е вже запланована перша гра проти Молдови. Нас очікує щільний графік: за календарем турніру нам випаде зіграти п’ять разів за тиждень. На жаль, тренерському штабу не вдалося зібрати усіх гравців, яких ми хотіли бачити – «Шахтар» не відпустив своїх виконавців – тому готуємося до змагань тими 19 футболістами, які прибули.

– Кубок Розвитку – один з етапів підготовки до еліт-раунду Євро-2018. Як оціните рівень турніру?
– На білоруські змагання приїде чимало непоганих суперників. Я вважаю, що цей турнір стане корисним для нашої команди. Намагатимемося досягти максимального результату. У кожному турнірі ми прагнемо перемогти: слід завжди ставити перед собою найвищі цілі.

– Юнацька збірна U-17 зіграє на груповій стадії з Молдовою, Казахстаном та Грузією. Що можете сказати про суперників?
– Перші дві збірні для нас, так би мовити, нові, ми з ними не зустрічалися. З Грузією перетиналися і грали на турнірі ім. В. Баннікова, де поступилися опоненту. Скоріше за все, саме з «хрестоносцями» наша команда сперечатиметься за перше місце в групі.

– Ви вже сказали про щільність поєдинків на Кубку Розвитку. Як тренерський штаб розподілятиме навантаження серед футболістів?
– Звісно, старатимемося надати приблизно рівну кількість ігрових хвилин для усіх викликаних до лав збірної, тому можливо на деякі матчі виходитимемо не в оптимальному складі. Крім того, ми запросили декілька нових гравців, які не проходили з нами кваліфікаційний раунд. Таким чином тренерський штаб продовжує шукати нових виконавців для U-17.

– У лютому ваша команда запланувала дві контрольні гри проти однолітків з Ізраїлю…
– Це також непоганий суперник. Прагнемо через турнір у Мінську та спаринги з ізраїльтянами підійти в найкращій формі до матчів у березні.

ffu.org.ua