Турніри

Молодь

Езерский: «Первоочередная задача – пробиться в элит-раунд»

2018-10-07 18:00

Сьогодні юнацька збірна України (футболісти не старші 2002 року народження) о 13.30 вилетіла до Боснії і Герцеговини, де проходитиме кваліфікаційний раунд Євро-2019. А напередодні головний тренер команди Володимир Єзерський відповів на запитання офіційного сайту ФФУ.

– Володимире Івановичу, репетиція перед Євро вдалася?

– Спаринг з «Арсеналом-Київ» U-19 вийшов цікавим. Наші хлопці діяли на тлі втоми, завершивши міні-цикл триденного тренувального процесу. Я залишився задоволеним ставленням футболістів до роботи. Практично всі завдання в матчі їм вдалося виконати. Видно, що з кожною зустріччю гравці все краще й краще розуміють вимоги тренерського штабу.

– Усі футболісти в строю?

– Практично. Ми вирішили не ризикувати здоров'ям воротаря Руслана Нещерета, який тільки відновився після травми. Також буквально вчора ввечері піднялася температура в Єгора Глушача, тому він залишився вдома.

– Ви говорили, що в такому віці непросто вивчати суперників з огляду на те, що не так багато інформації. Проте до Боснії і Герцеговини ви вирушаєте не з зав'язаними очима?

– Деяку інформацію про збірну Ісландії, нашого першого суперника по групі, ми маємо. А з рештою збірних будемо знайомитися по ходу турніру.

– Хто, на ваш погляд, найскладніший супротивник на папері?

– Безперечно, це Ісландія. У цій країні зараз справжній футбольний бум. Там дуже багато уваги приділяється футболу, поліпшенню інфраструктури. Результати їхньої національної команди це тільки підтверджують. Також я не виключаю того, що до господаря змагань, збірної Боснії і Герцеговини, можуть бути прихильні арбітри, тому легко не буде.

– Перед своїми підопічними будете ставити завдання здобути лише перше місце?

– Якщо ви помітили, то в усіх турнірах поточного року, в яких брала участь ця збірна України, вона домагалася успіху, тому будемо намагатися й у кваліфікації Євро не відставати. Хоча, звичайно, першорядне завдання – пробитися до еліт-раунду. Наша команда голодна до перемог, тому вірю, що все буде добре.

Нагадаємо, на шляху до континентальної першості, фінальна частина якої пройде в Ірландії, українській команді доведеться спочатку зійтися у кваліфікаційних протистояннях з однолітками з Ісландії (10 жовтня), Гібралтару (13 жовтня) та Боснії і Герцеговини (16 жовтня).

До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні кожної з 13-ти груп, а також чотири колективи, що посядуть треті місця й матимуть найкращі турнірні показники в зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду ЧЄ відбудуться в березні, а фінальна частина змагань – у травні 2019 року.

P.S. За сімейними обставинами Володимир Єзерський не зміг вирушити до Боснії і Герцеговини разом зі збірною. Керувати командою буде перший помічник головного тренера Сергій Нагорняк.

ffu.ua