Турніри

Молодь

Ротань: «У румунів трохи змінилася гра під час стандартних положень»

2020-10-08 14:14

Наставник молодіжної збірної України Руслан Ротань зі своїм тренерським штабом уже давно вивчає гру найближчого суперника у відборі до Євро.

9 жовтня молодіжна збірна України проведе черговий матч відбірного турніру Євро-2021 (U-21). Суперником синьо-жовтих буде команда Румунії. На цю тему ми поспілкувалися з головним тренером українців Русланом Ротанем.

– Руслане Петровичу, у поточному відбірному турнірі ви задіяли 33-х футболістів. Це ще не межа?

– Звичайно, ні. У нас потроху команда омолоджується, щоб хлопці були ментально готовими до наступного відбірного циклу. Тому ми продовжуємо шукати таланти по всій країні. Наш тренерський штаб постійно працює в цьому напрямку.

– У найближчому домашньому матчі відбору, проти румунів, будете налаштовувати свою команду на реванш (у першому колі синьо-жовті програли – 0:3. – Прим. ред.)?

– Насамперед ми будемо налаштовувати хлопців на свою гру, наприклад, таку, як та, що колектив продемонстрував у двох останніх поєдинках – проти збірних Данії та Фінляндії. Однак ми не забуваємо й про результат. Якщо команді вдасться виконати все те, що потрібно, то перемога не змусить на себе чекати.

– Поразка від збірної Румунії – найприкріша в поточному відборі?

– Якоюсь мірою. Ми не заслуговували на такий програш. Гра, по суті, ішла до першого гола. За рахунку 0:0 ми мали дві чудові нагоди забити, але не вийшло. Пропустивши, хлопці забули про оборону й побігли забивати. Дисципліна в останні 15 хвилин того матчу явно кульгала. Сподіваюся, що такого більше не повториться.

– Вересневі поєдинки збірної Румунії ви вже бачили?

– Так. Одразу після зустрічі з командою Фінляндії тренерський штаб почав підготовку до матчу проти румунів.

– Чи сильно змінилися склад і гра нашого найближчого опонента з приходом на посаду головного тренера Адріана Муту?

– Тактично, в принципі, ні. Хіба що трохи змінилися дії під час розіграшів стандартних положень. Кістяк команди залишився тим самим, але деякі нові непогані футболісти поповнюють румунську збірну, особливо це стосується лінії атаки. На нас чекає непростий поєдинок, адже наш суперник веде боротьбу за перше місце у групі.

– На майбутньому зборі ви знову недорахуєтеся деяких основних виконавців. Не біда?

– Я вже не раз говорив, що пишаюся тим, що наші гравці викликаються до головної команди країни. Для цього наш тренерський штаб і працює, це для нас – найбільша нагорода.

– На поєдинок із румунами, який відбудеться на «Оболонь-Арені», буде допущено певну кількість глядачів...

– Це теж для нас хороша новина. І хоча через обмеження їх буде небагато, нам ця підтримка необхідна. Збірна України постарається не засмутити своїх фанів.

Склад молодіжної збірної України U-21

Воротарі:
Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Руслан Нещерет («Динамо» Київ).

Захисники: Денис Попов, Олександр Сирота, Роман Вантух, Данило Скорко (усі – «Динамо» Київ), Владислав Дубінчак («Дніпро-1» Дніпро), Орест Лебеденко («Олімпік» Донецьк).

Півзахисники: Георгій Цітаішвілі, Володимир Бражко, Богдан Білошевський (усі – «Динамо» Київ),  Сергій Булеца, Олександр Назаренко, Арсеній Батагов (усі – «Дніпро-1» Дніпро), Максим Луньов («Зоря» Луганськ), Максим Чех, Артем Бондаренко, Дмитро Топалов, Олег Очеретько (усі – «Маріуполь»).

Нападники: Данило Сікан («Маріуполь»), Ілля Шевцов («Десна» Чернігів), Богдан В`юнник («Шахтар» Донецьк).

uaf.ua