Турніри

Молодь

Євро-2023 (U-21): реакція гравців збірної України на протистояння зі Словаччиною

Гравці молодіжної збірної України прокоментували майбутні поєдинки зі Словаччиною в плей-офф кваліфікації Євро-2023 (U-21).

2022-06-23 12:27

Згідно з результатами жеребкування плей-офф кваліфікації, підопічні Руслана Ротаня зустрінуться з командою Словаччини. Майбутній суперник молодіжної збірної України посів друге місце у групі С, де не зміг випередити Іспанію, але обійшов Північну Ірландію, Литву та Мальту. Поєдинки плей-офф пройдуть 19-27 вересня поточного року. Перший матч проти словаків синьо-жовті зіграють на виїзді. Гравці нашої команди оцінили силу свого опонента.

Анатолій Трубін (воротар):
«У мене не було особливих побажань щодо суперників у плей-офф відбору. На цій стадії турніру немає сильних чи слабких опонентів. Кожен прагне потрапити до фінальної частини Євро.

У Туреччині на міжнародному турнірі ми поступилися словакам, тож для нас це буде принципове протистояння. Ми повинні якнайкраще підготуватися до цих поєдинків. Вважаю, що завдання виходу на чемпіонат Європи нам до снаги».

Максим Таловєров (захисник):
«Перед жеребкуванням мені здавалося, що нам трапиться збірна Чехії. Для мене це був би специфічний плей-офф. Утім, наш опонент – команда Словаччини. І можу сказати, що це не менш складний противник, оскільки другі місця у своїх відбірних групах посідають лише сильні збірні. Але ми віримо у власні сили. Вважаю, що збірна України потрапить на Євро».

Артем Бондаренко (півзахисник):
«Чесно кажучи, я хотів за підсумками жеребкування побачити в суперниках збірної України команду Словаччини, але це в жодному разі не говорить про те, що це слабкий опонент. У плей-офф усі рівні. Нам залишилося до Євро два кроки, і ми зробимо все, що від нас залежить, щоб бути серед найкращих збірних континенту».

Микола Михайленко (півзахисник):
«Вважаю, що нам у суперники дісталася серйозна команда. Попри це, нам усе одно, кому протистояти. Молодіжна збірна України хоче показати свою найкращу гру. Ми зробимо все, щоб пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи».

Георгій Судаков (півзахисник):
«Жеребкуванням я задоволений. Так, ми грали зі Словаччиною на турнірі в Туреччині, але тоді нам не пощастило. Тож у матчах плей-офф спробуємо взяти реванш. Ми впевнені у своїх силах, збірна України має виходити на Євро».

Дмитро Криськів (півзахисник):
«Під час жеребкування нам не варто було зациклюватися на якомусь певному супернику. Збірна України хоче та вміє показувати свій футбол. Ми прагнемо прогресувати. Думаю, у своїй відбірній групі команда продемонструвала, що може грати з будь-яким противником, нав'язуючи йому свою гру. Ми віримо у свої сили…»

Нагадаємо, що у фінальній частині турніру виступатимуть 16 команд – Румунія й Грузія як господарі та ще 14 збірних, що приєднаються до них за результатами відбору (дев'ять переможців груп, краща команда серед володарів других місць та чотири переможці плей-офф, в якому гратимуть вісім володарів других місць).

Учасники фінального турніру: Румунія, Грузія, Бельгія, Англія, Франція, Німеччина, Португалія, Нідерланди, Іспанія, Норвегія, Італія, Швейцарія.

Євро-2023 (U-21). Кваліфікація. Плей-офф
Хорватія – Данія
Словаччина – Україна
Ірландія – Ізраїль
Ісландія – Чехія

Плей-офф: 19—27 вересня 2022 року.

Фінальний турнір: червень/липень 2023 року.

Поєдинки турніру за участі 16-ти збірних приймуть чотири стадіони в Румунії (два – у Клуж-Напоці й два – у Бухаресті) та чотири у Грузії (у Батумі, Поті й два – у Тбілісі). Матч-відкриття відбудеться в Румунії, а фінал – у Грузії.

uaf.ua