Турніри

Молодь

Петраков: «Надеюсь на динамовцев, для себя состав уже определил»

2019-10-17 09:27

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження), що готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи, завершила тренувальний збір, під час якого провела два товариські матчі з командою Вірменії (5:0, 2:0). Підсумки цього збору підбив головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков.

– Якщо чесно, то я трохи розчарований рівнем суперника у спарингах, – сказав Олександр Васильович. – Я очікував від вірменської збірної набагато більшого.

– Проте, можливо, є й позитивні моменти?
– Звичайно. У цьому віці в нас поки що немає яскравих футболістів, але найважливіше, що вони хочуть себе проявити, стараються. Одним словом – роботяги. За це я віддаю їм належне. Вони уважно слухають, і хоч у них не завжди все виходить, але вони наполегливо працюють над своїм удосконаленням.

– Перший поєдинок зі збірною Вірменії видався багатим на голи. Чому в другому матчі не вийшло чогось подібного?
– Тому що в першій зустрічі суперник грав більш відкрито, і нам вдалося використати вільні зони в його захисних побудовах. А у другій грі вірмени всією командою окопалися біля свого штрафного. Зламати таку оборону було непросто. У таких ситуаціях потрібний індивідуальний клас виконавців, чим ми поки що похвалитися не можемо. Проте на початку другого тайму команда домоглася комфортної переваги і спокійно довела справу до перемоги.

– Своїми нестандартними діями запам'ятався півзахисник німецького «Шальке» Богдан Шубін.
– Нічого хлопець, потихеньку приживається в колективі. Шкода, що Богдан не забив пенальті, але добре, що це сталося не в офіційному турнірі.

– В обох матчах ви виставляли однакову «основу». Чи говорить це про те, що це стартовий склад, наближений до того, що буде в першому поєдинку кваліфікації, враховуючи відсутність динамівців?
– Ні в якому разі. Я дуже сподіваюся й докладу всіх зусиль, щоб футболісти київського «Динамо» посилили нашу збірну, і до Португалії ми поїхали з найсильнішими гравцями цього віку. Принаймні для себе я вже визначив склад, який буде готуватися до офіційних матчів.

Нагадаємо, що команда Олександра Петракова готується до кваліфікаційного раунду Євро-2020 (U-17), який проходитиме в Португалії в листопаді поточного року. Там збірна України зіграє з Грузією (13-го числа), Албанією (16-го) й Португалією (19-го).

ffu.ua